Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Liviu Dragnea a anunțat înființarea unui nou partid politic

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 19 septembrie 2021

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat, duminică, 19 septembrie, la Realitatea Plus, înființarea partidului „Alianța pentru Patrie”, la inițiativa lui Codrin Ștefănescu.

„Prin octombrie Codrin (n.r. – Codrin Ștefănescu) mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid care să nu fie măcinat de compromisuri interne, de tot felul de interese împletite care până la urmă distrug un partid sau îl lasă la 20% acolo unde trebuie să fie. Și i-am spus că îl voi sprijini cu toată experiența mea. Partidul s-a înființat, se numește Alianța pentru Patrie. Nu este un partid xenofob, anti-european, dar noi ca să putem spera că această țară să ajungă unde trebuie acest partid trebuie să facă un program de guvernare, care să se bazeze în primul rând pe folosirea resursei naturale, umane, de inteligență”, a declarat Liviu Dragnea, duminică seară, la Realitatea Plus.

După ce a efectuat 2 ani și 2 luni de închisoare din pedeapsa de 3 ani și 6 luni la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la Protecția copilului Teleorman, Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat din închisoare pe 15 iulie, printr-o decizie a Tribunalului Giurgiu.

Dragnea nu poate candida pentru funcții publice

Odată cu condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare, Liviu Dragnea a primit și o pedeapsă complementară de 3 ani prin care îi este interzis să ocupe o funcție publică. Potrivit Codului Penal, aceasta se aplică după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiționate, ceea ce înseamnă că Dragnea ar putea fi ales într-o funcție publică după data de 27 noiembrie 2025.

Liviu Dragnea, acuzat în alte două dosare penale

Chiar dacă va fi eliberat joi din închisoare, este posibil ca Liviu Dragnea să nu petreacă foarte mult timp în libertate. Fostul președinte al PSD este vizat în alte două dosare penale instrumentate de Direcția Națională Anticorupție.

În primul dintre ele, deschis în anul 2017, Liviu Dragnea este acuzat că s-a folosit de firma Tel Drum pentru a frauda bugetul Consiliului Județean Teleorman, prejudiciul estimat fiind de 31,3 milioane de lei.

În celălalt dosar, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurori sub acuzațiile de trafic de influență și folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii de foloase necuvenite. Concret, Dragnea și-ar fi traficat influența pe lângă premierul Sorin Grindeanu și reprezentanți ai MAPN și MAI astfel încât compania Circinius Defence LLC, controlată de Elliott Broidy, să obțină contracte cu Armata Română în schimbul unor bilete de de 250.000 de dolari la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *