Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Ziua 296 de război la graniță / Sirenele antiaeriene răsună în toată Ucraina

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 16 decembrie 2022

Vineri, 16 decembrie, se împlinesc 296 de zile de când Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei. Sirenele antiaeriene răsună în țara vecină, pe măsură ce autoritățile ucrainene raportează zeci de lovituri cu rachete.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 296 a războiului din Ucraina: 

20:53 – Uniunea Europeană anunţă vineri că ultima serie de sancţiuni vizează complexul militaro-industrial rus, persoane şi grupuri care atacă civili şi răpesc copii în Ucraina, relatează The Associated Press.

DETALII AICI

17:33 – Rusia a lansat vineri dimineaţă 76 de rachete asupra Ucrainei, dintre care 60 au fost doborâte de apărarea antiaeriană, iar pentru prima dată acestea au fost lansate şi de bombardiere strategice. Regiunea Kiev a fost ţinta principală a atacului, fiind vizată de 40 de rachete. Autorităţile au anunţat că nouă instalaţii electrice sunt avariate, iar capacitatea sistemului energetic naţional este redusă la jumătate, relatează The Guardian şi CNN.

17:15 – Un avion Iliuşin-76 A50U şi avioane MiG-31K au fost văzute pe „cerul Belarusului” în timpul atacurilor aeriene de vineri asupra Ucrainei, a declarat armata ucraineană, relatează CNN.

16:03 – Al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkiv, nu are energie electrică, încălzire și apă, după ce atacurile rusești din dimineața zilei de vineri au provocat daune „colosale” infrastructurii, a declarat primarul orașului, Ihor Terekhov, citat de The Guardian.

13:14 – Două persoane au murit și alte cinci au fost rănite, inclusiv doi copii, după ce o rachetă a lovit o clădire rezidențială din Kryvyi Rih, a declarat șeful regiunii Dnipro Valentyn Reznichenko într-o postare pe Telegram.

12:57 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începutul conflictului din țara vecină, conform părții ucrainene:

11:26Infrastructura energetică a fost din nou deteriorată la Kiev ca urmare a atacului cu rachete în masă din dimineața zilei de vineri, potrivit autorităților ucrainene.

09:44 – Mai multe rachete rusești au fost lansate în dimineața zilei de vineri, 16 decembrie, în Ucraina, potrivit consilierului ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerașcenko. 

Alertele de raid aerian au fost emise în regiuni din întreaga țară.

09:41Putin va vizita luni Belarus, relatează agenția de presă AFP, citând serviciul de presă prezidențial de la Minsk.

Ministerul Apărării din Regatul Unit a avertizat că Belarus organizează „exerciții de pregătire militară”. Federația Rusă a desfășurat, de asemenea, unități suplimentare de rezerviști mobilizați în Belarus, notează The Guardian.

09:12Administrația orașului Kiev le-a cerut cetățenilor din capitala Ucrainei să se îndrepte către adăposturi pe fondul alertelor de raid aerian, relatează The Guardian

09:02Oleg Synegubov, șeful administrației regionale Harkov, a avertizat cetățenii printr-un mesaj pe Telegram în dimineața zilei de vineri să rămână în adăposturi pe fondul alarmelor de raid aerian, conform The Guardian.

09:00 – Senatul SUA a adoptat joi o legislație care autorizează alocarea unei sume record de 858 de miliarde de dolari în cheltuieli anuale pentru apărare, inclusiv 800 de milioane de dolari în asistență suplimentară de securitate pentru Ucraina.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW