Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Ziua 275 de război în Ucraina / Un spital din Herson a fost evacuat, după bombardamentele ruse

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 25 noiembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Federația Rusă a bombardat din nou regiunea Zaporojie, în zorii zilei de vineri, 25 noiembrie, cu ​​rachete Grad și artilerie grea. Cel puțin 70 de obuze rusești au aterizat în orașe și sate, relatează CNN. Jumătate din capitala Ucrainei a rămas fără curent, în urma atacurilor ruse asupra infrastructurii critice, care au dus la întreruperi de curent pe scară largă, potrivit autorităților ucrainene.

Moscova a declanșat și miercuri un atac masiv cu rachete în Ucraina, ucigând cel puțin 10 persoane, forțând închiderea centralelor nucleare și întrerupând alimentarea cu apă și electricitate în multe locuri.

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 275 a războiului din Ucraina:

20:21 – Serviciile secrete ucrainene susțin că liderii Bisericii Ortodoxe Ruse din Chernivtsi dețin pașapoarte rusești și ar fi manipulat credincioșii ucraineni cu privire la evenimentele în desfășurare din Ucraina, notează Kyiv Independent.

18:52 – The Guardian susține că a verificat identitatea persoanelor care au participat la întâlnirea de vineri cu Vladimir Putin și menționează că a fost vorba de un simulacru, cu scopul de a convinge cetățenii ruși să nu mai fie furioși pe tema mobilizării.

Printre femeile care s-au dus la întâlnirea organizată de Putin cu mamele soldaților din Ucraina se numără o mamă a unui înalt oficial rus din armată, femei ce fac parte din ONG-urile pro-război sau un fost oficial guvernamental.

17:40 – Bombardamentele de vineri din Herson au forțat administratorii unui spital din regiune să evacueze pacienții, relatează The Guardian. Seara trecută, un spital din Zaporojie a fost distrus.

16:42 – Fostul cancelar german Angela Merkel a declarat că dorea să stabilească un format de discuție care să-l implice președintele francez Emmanuel Macron și pe președintele rus Vladimir Putin, în încercarea de a găsi o soluție la tensiunile dintre Federația Rusă și Ucraina înainte de a-și părăsi mandatul anul trecut, dar a spus că nu mai avea suficientă autoritate, relatează CNN.

16:38 – Germania urmează să adopte o rezoluţie prin care să recunoască drept „genocid” foametea din Ucraina provocată în urmă cu 90 de ani de către regimul stalinist, potrivit unui proiect de rezoluţie al coaliţiei aflate la putere şi al opoziţiei, dezvăluit vineri, relatează AFP.

16:35 – Vladimir Putin s-a întâlnit cu mamele soldaților ruși care luptă în Ucraina, spunându-le că nu regretă că a lansat „operațiunea militară specială”, dar a spus și că împărtășește suferința lor, relatează The Guardian.

14:57 – Atacurile rusești asupra infrastructurii civile din Ucraina au ucis cel puțin 77 de civili din octombrie și au cufundat milioane de oameni în dificultăți extreme, a declarat șeful ONU pentru drepturile omului, Volker Türk, citat de The Guardian.

13:12 – Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat într-un interviu oferit BBC că Ucraina va rezista iarna care vine, în pofida frigului şi a întreruperilor de curent cauzate de rachetele ruseşti şi va continua să lupte într-un război pe care ea îl descrie drept un „război al viziunilor asupra lumii”, deoarece „fără victorie nu poate exista pace”, notează News.ro.

12:57 – Toate centralele nucleare din zona controlată de guvern a Ucrainei sunt din nou în funcțiune și sunt conectate la rețeaua electrică principală, a declarat furnizorul de energie al țării, Ukrenergo, conform The Guardian.

11:54 – Secretarul de externe al Marii Britanii, James Cleverly, s-a întâlnit vineri dimineață cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev.

11:00 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începutul invaziei din Ucraina, conform părții ucrainene:

10:17 – Obuze lansate de ruși au căzut în timpul nopții un spital din Zaporojie, a declarat guvernatorul regiunii, Oleksandr Starukh, conform The Guardian.

„Inamicul a atacat din nou suburbiile din Zaporojie. De data aceasta, rachetele au lovit un spital. Din fericire, oamenii nu au fost răniți, nu același lucru se poate spune despre clădire. Zeci de geamuri sparte”, a scris guvernatorul regiunii pe Telegram.

09:00 – Federația Rusă a bombardat din nou regiunea Zaporojie, în zorii zilei de vineri, 25 noiembrie, a declarat Oleksandr Starukh, șeful administrației militare regionale locale.

Regiunea Dnipropetrovsk, de peste râu față de Centrala Nucleară Zaporojie ocupată de ruși, a raportat, de asemenea, bombardamente.

„Peste noapte, au bombardat Marhanets și Nikopol cu ​​rachete Grad și artilerie grea. Cel puțin 70 de obuze rusești au aterizat în orașe și sate”, a scris Valentyn Reznichenko, șeful administrației militare regionale Dnipropetrovsk, pe Telegram.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Anton Gerashchenko / Twitter

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW