Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Ziua 234 a războiului / Noi atacuri aeriene asupra regiunilor Kiev și Zaporojie. Zelenski: Suntem mai puternici decât am fost vreodată în istorie

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 15 octombrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Sâmbătă, 15 octombrie, se împlinesc 234 de zile de când Vladimir Putin a declanșat invazia asupra Ucrainei. Noi atacuri aeriene au lovit infrastructurile energetice din Kiev și Zaporojie. Corupția endemică din armata rusă încetinește progresul militar al Federației Ruse în Ucraina, arată Ministerul britanic al Apărării în analiza zilnică. Volodîmîr Zelenski a declarat că Ucraina se află într-un punct maxim al puterii și va câștiga războiul împotriva Rusiei, în mesajul transmis de Ziua Apărării.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 234 a războiului din Ucraina:

18:43 – Un incendiu a izbucnit la un depozit de combustibil din regiunea rusă Belgorod, de la granița cu Ucraina, a reclamat guvernatorul regiunii, menționând că este rezultatul unui atac aerian, arată The Guardian.

17:25 – Autoritățile pro-ruse din Herson au anunțat că forțele ucrainene au lansat o ofensivă în regiune, potrivit Kyiv Independent.

17:24 – 7 civili au fost răniți în urma unor bombardamente asupra orașului Nikopol, notează Kyiv Independent.

17:17 – Refugiaţii ucraineni protestează, sâmbătă după-amiază, la Constanţa, faţă de crimele de război ale Rusiei din Ucraina, ei solicitând ca această agresiune să înceteze.

DETALII AICI.

14:35 – Alte 6 trupuri neînsuflețite ale unor civili au fost găsite în orașul recucerit recent de forțele ucrainene, Lîman, potrivit Kiyv Independent.

13:50 – România va acorda Ucrainei până la 400.000 de dolari pentru Fondul voluntar privind Pachetul de Asistență Cuprinzătoare pentru Ucraina (NATO-Ukraine Comprehensive Assistance Package Trust Fund).

DETALII AICI.

12:46 – Presa de la Moscova susține că Rusia transferă echipamente care pot transporta focoase nucleare în Belarus, după ce armata bielorusă a modificat avioanele de luptă Su-25 pentru a putea fi încărcate cu armament nuclear, potrivit unui jurnalist bielorus citat de The Guardian.

12:40 – Atacurile aeriene asupra regiunii Kiev de sâmbătă au lovit din nou infrastructura energetică, provocând „distrugeri masive”, potrivit operatorului ucrainean de energie Ukrenergo, citat de Kyiv Independent.

12:30 – În ultimele 24 de ore, forțele aeriene ucrainene au lovit 12 depozite de muniție și echipamente ale armatei ruse și au distrus un sistem de apărare antiaeriană. 150 de soldați ruși au fost uciși, potrivit Ukrinform.

12:20 – Armata rusă a pierdut 6.000 de unități de echipament de la începutul invaziei în Ucraina, relatează New York Times.

12:10 – Federația Rusă a lansat 10 rachete asupra regiunii Zaporojie în dimineața zilei de duminică. Au fost distruse mai multe facilități energetice și industriale, notează Kyiv Independent.

12:05 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

12:00 – Corupția endemică din armata rusă încetinește progresul militar al Federației Ruse în Ucraina, arată Ministerul britanic al Apărării în analiza zilnică.

Experții britanici susțin că rezerviștii mobilizați de Putin trebuie, cel mai probabil, să își cumpere propriile echipamente de apărare.

O vestă antiglonț a ajuns să coste în Rusia aproximativ 640 de dolari, creștere de 300% față de luna aprilie, potrivit sursei citate.

11:55 – Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, a declarat că Ucraina se află într-un punct maxim al puterii și va câștiga războiul împotriva Rusiei, în mesajul acordat de Ziua Apărării.

Lumea este alături de noi, mai mult ca oricând. Suntem mai puternici decât am fost vreodată în istorie”, a subliniat președintele ucrainean.

Informații transmise LIVE din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: Instagram/ zelenskiy_official

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW