Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Ziua 231 a războiului din Ucraina / 30% din infrastructura energetică a Ucrainei, afectată de atacurile aeriene ale Rusiei

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 12 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Autoritățile ruse l-au acuzat pe șeful serviciilor secrete ale armatei ucrainene că ar fi în spatele atacului care a dus la distrugerea podului ce face legătura între Federația Rusă și Crimeea, prin Strâmtoarea Kerch. 30% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost afectată de ultimele atacuri ale armatei ruse asupra Ucraina. Este cea de-a 231-a zi a războiului din Ucraina. 

Institute for the Study of War susține că Federația Rusă și-ar muta echipamentele militare în Belarus.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 231 a războiului din Ucraina:

20:49 – Ambasadorii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul în vederea organizării unei importante misiuni militare care să formeze forţe ucrainene în mai multe state membre, potrivit unor surse citate de AFP.

20:14 – O reparare a gazoductelor Nord Stream 1 şi 2, avariate în urma unor explozii, în Marea Baltică, ar dura cel puţin un an de zile, estimează miercuri directorul general al Gazprom, Aleksei Miller, relatează AFP.

18:50 – Forţele armate ucrainene au anunţat că au doborât patru elicoptere ruseşti în doar 18 minute în sudul ţării, relatează Sky News.

DETALII AICI

18:33 – Kremlinul anunţă miercuri că se aşteaptă ca preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan să-i prezinte omologului său rus Vladimir Putin o propunere concretă de mediere în Războiul rus din Ucraina, în cadrul unei întâlniri, joi, în Kazahstan, relatează AFP.

16:35 – Belarus a trimis 20 de tancuri T-72 armatei Federației Ruse, a informat Statul Major al Apărării ucrainene.

15:45 – Federația Rusă plănuiește să transforme Turcia într-un centru regional care să asigure livrările de gaz, inclusiv pentru Europa, pentru a răspunde sancțiunilor impuse asupra conductelor Nord Stream 1 și 2, a declarat Vladimir Putin, în cadrul unui forum energetic susținut la Moscova.

DETALII AICI.

14:35 –  Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a transmis, înaintea reuniunii miniștrilor Apărării din statele membre, că Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare antiaeriană, în timp ce stocurile de echipamente militare ale Alianței trebuie să fie refăcute.

DETALII AICI.

14:11 – Cel puțin 7 persoane au fost ucise în urma unui atac aerian asupra unei piețe publice din Avdiikva, Donetsk, potrivit guvernatorului Pavlo Kyrylenko.

12:03 – Papa Francisc a condamnat „bombardamentele necruțătoare” asupra orașelor ucrainene și le-a cerut celor „care au soarta războiului în mâinile lor” să oprească conflictul militar, relatează The Guardian.

10:32 – A fost descoperită o scurgere din conducta Druzhba, ce transportă petrol între Federația Rusă și state din Europa, precum Polonia, Ungaria, Belarus, Ucraina, Austria și Germania, notează Reuters, citând presa de la Moscova.

10:26 – Potrivit informațiilor transmise de autoritățile ruse presei de la Moscova, materialul exploziv care ar fi produs deflagrația de la Podul Crimeei ar fi fost transportat între Odessa, Ruse (Bulgaria), Poti (Georgia) și, apoi, Armenia, încă de la începutul lunii august.

DETALII AICI.

9:50 – Forțele ruse au lansat un atac aerian asupra orașului Nikopol, din Dnipropetrovsk, în urma căruia 3 civili au fost răniți, arată Kyiv Independent.

9:45 – Presa ucraineană susține că au fost raportate explozii în orașul Melitopol, ocupat de forțele ruse. Potrivit informațiilor preliminare, un vehicul ar fi explodat în nordul orașului.

9:40 – Think-thank-ul american Institute for The Study of War susține că Federația Rusă cel mai probabil și-ar reloca munițiile și alte echipamente militare către Belarus, pentru a evita să le mai depoziteze în Sud și Est.

9:35 – Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a transmis că alte 4 sisteme HIMARS au ajuns în Ucraina, fiind trimise de SUA.

Timpul pentru HIMARS: Un moment bun pentru ucraineni și un moment prost pentru ocupanți”, a adăugat Reznikov.

9:30 – 30% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost avariată în atacurile aeriene ale Federației Ruse, începând de luni, potrivit ministrului Energiei, Herman Haluschenko, citat de CNN.

9:25 – 8 persoane au fost reținute de FSB în urma atacului din weekend, soldat cu distrugerea Podului care face legătura între Rusia și Crimeea.  Este vorba de 5 cetățeni ruși și 3 cetățeni ucraineni și armeni.

FSB l-a acuzat pe șeful serviciilor secrete ale armatei ucrainene, Kyrylo Budanov, că ar fi cel care ar fi organizat atacul.

Informații transmise LIVE din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: UNIAN

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW