Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Războiul din Ucraina, ziua 246 / Forțele ruse au continuat atacurile în Kiev și Zaporojie. ISW susține că Putin nu este interesat de negocieri

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 27 octombrie 2022 Etichete: , , , , , , , , ,

Joi, 27 octombrie, este cea de-a 246-a zi a războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Forțele ruse au continuat atacurile asupra regiunilor Kiev și Zaporojie noaptea trecută, în timp ce forțele ucrainene susțin că au respins, în ultimele 24 de ore, mai multe atacuri aeriene asupra regiunilor Odessa, Mykolaiv sau Vinnytsia. Institute for The Study of War notează că, din ultimele declarații ale lui Vladimir Putin, reiese că Rusia urmărește să obțină o victorie militară și schimbarea regimului de la Kiev.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 246 a războiului din Ucraina:

20:30 – Preşedintele rus Vladimir Putin consideră că Agenţia Internaţională a Energiei Atomice (AIEA) este necesar să se ducă „cât mai repede” în Ucraina, pe care o acuză că şterge probe care arată că pregăteşte o „bombă murdară”, relatează AFP.

20:25 – SUA este „cu siguranță îngrijorată” de escaladarea războiului din Ucraina, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, în timpul unei conferințe de presă la Pentagon.

Austin a mai spus că utilizarea de către Rusia a unei arme nucleare în Ucraina va avea ca rezultat „un răspuns foarte semnificativ din partea comunității internaționale”.

„Vom continua să comunicăm că orice tip de utilizare a unei astfel de arme sau chiar discuțiile despre utilizarea unei astfel de arme sunt periculoase și iresponsabile. Are potențialul de a schimba lucrurile în comunitatea internațională”, a declarat secretarul american al Apărării, citat de CNN

18:55 – Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi, 27 octombrie, într-un discurs ținut în cadrul unei conferințe anuale a thinkthank-ului Clubul de Discuții Valdai că puterile occidentale sunt responsabile pentru crizele suprapuse cu care se confruntă lumea în acest moment.

DETALII AICI.

16:54 – Autoritățile pro-ruse din Zaporojie au început să verifice telefoanele cetățenilor ucraineni din regiune, într-un demers prin care vor implementa cenzura militară, după ce Vladimir Putin a semnat un decret prin care a declarat Legea Marțială în regiunile ucrainene anexate de forțele ruse, potrivit The Guardian.

15:44 – Federația Rusă, prin vocea purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a amenințat că „se va răzbuna” dacă Uniunea Europeană va confisca bunuri care aparțin statului rus, relatează Reuters.

15:32 – Regiunea Kiev are un deficit de alimentare cu energie electrică de 30%, după ce noi atacuri lansate de Federația Rusă au lovit infrastructura energetică, potrivit guvernatorului regiunii, citat de The Guardian.

14:53 – Armata Ucrainei a avertizat că forțele Federației Ruse ar putea arunca în aer blocuri rezidențiale din regiunea Herson, în timp ce se pregătesc pentru confruntarea cu forțele ucrainene și evacuează regiunea.

Totodată, forțele ucrainene susțin că, pe măsură ce trupele ruse se vor retrage din Sud, există posibilitatea ca ocupanții să arunce în aer inclusiv Centrala Nucleară de la Zaporojie.

13:53 – Aproximativ 60 de soldați ruși, printre care și 10 ofițeri, ar fi fost uciși în Lugansk în urma unui atac al forțelor ucrainene, susține guvernatorul ucrainean al regiunii, citat de Kyiv Independent.

12:15 – Ucraina a mobilizat mai mulți soldați la granița de Nord, cu Belarus, pentru a preveni un nou atac al Federației Ruse în zona de graniță, relatează Reuters.

12:01 – Armata ucraineană susține că Rusia continuă să recruteze persoane condamnate din închisorile ruse, pentru a le aduce să lupte în Ucraina.

10:25 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în timpul invaziei, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

10:20 – 3 civili au fost uciși și alți 2 răniți în regiunea Donetsk în ziua precedentă, a transmis guvernatorul Pavlo Kyrylenko, citat de Kyiv Independent. În total, cel puțin 1.103 civili au fost uciși și 2.474 răniți în regiunea Donetsk în timpul invaziei ruse.

10:15 – 18 atacuri aeriene au fost lansate de Federația Rusă asupra Ucrainei în ultimele 24 de ore. Forțele ucrainene susțin că au distrus 19 drone kamikaze în Odessa, Mykolaiv și Vinnytsia.

10:10 – Institute for the Study of War susține că Vladimir Putin nu își dorește să negocieze cu oficialii de la Kiev în acest moment. Experții americani notează că, din ultimele declarații ale liderului de la Moscova, reiese că Rusia urmărește să obțină o victorie militară și schimbarea regimului de la Kiev.

10:00 – Regiunea Kiev a fost atacată de forțele ruse în noaptea dinspre miercuri spre joi, potrivit guvernatorului Oleksiy Kuleba, citat de Kyiv Independent.

9:55 – Forțele ruse au atacat orașul Zaporojie și zona din jurul localității în noaptea dinspre miercuri spre joi, transmite Kyiv Independent.

9:50 – Directorul CIA, William J Burns, a vizitat Ucraina pe parcursul lunii octombrie, transmite CNN, citând două surse din administrația SUA.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW