Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


288 de zile de război în Ucraina / ISW: Putin nu are în plan să încheie conflictul prea curând

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 8 decembrie 2022 Etichete: , , , , , , , , , , ,

Institute for the Study of War, think-thank-ul american care a monitorizat invazia rusă în Ucraina, susține că Vladimir Putin nu are în plan să încheie războiul „prea curând” și încă își dorește să capete controlul asupra mai multor teritorii ucrainene. Cele două baze aeriene din Federația Rusă, atacate la începutul săptămânii, ar fi fost lovite de drone fabricate în Ucraina, notează Politico. Joi, 8 decembrie, se împlinesc 288 de zile de când Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 288 a războiului din Ucraina: 

14:47 – O companie turcă producătoare de energie ia în calcul să furnizeze curent electric Ucrainei prin intermediul unor centrale plutitoare amplasate la Marea Neagră și inclusiv cu ajutorul infrastructurii din România și Republica Moldova, relatează agenția turcă de presă Anadolu.

DETALII AICI.

13:36 – Regiunea Donetsk a fost din nou ținta atacurilor aeriene ale Federației Ruse, pe parcursul nopții de miercuri spre joi, potrivit Ukrinform.

13:20 – Crucea Roșie susține că accesul la prizonierii de război din ambele tabere a fost „sporadic” și menționează că au fost vizitați sute de soldați capturați de taberele adverse, inclusiv săptămâna trecută, potrivit Reuters.

12:08 – Presa ucraineană susține că au fost auzite explozii în Sevastopol, oraș din Crimeea.

11:07 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

10:08 – Riscul ca Vladimir Putin să folosească arma nucleară în Ucraina a scăzut în ultima vreme, pe fondul presiunilor occidentale, a declarat Olaf Scholz într-un interviu publicat joi, citat de Reuters.

9:50 – Armata Federației Ruse a lansat un atac aerian în noaptea de miercuri spre joi asupra regiunilor Nikopol și Dnipropetrovsk, relatează Kyiv Independent.

9:20 – Armata ucraineană susține că aproximativ 20 de foști deținuți, mobilizați pentru a lupta împotriva forțelor ucrainene în Donbas, au dezertat. 3 dintre ei au fost uciși de trupele ucrainene în timpul unei operațiuni, notează presa ucraineană.

9:15 – Institute for the Study of War (ISW) susține că Vladimir Putin încă încearcă să obțină controlul asupra teritoriilor ucrainene și că nu are în plan să încheie războiul „prea curând”.

9:10 – Politico susține că bazele aeriene din Federația Rusă au fost atacate cu drone fabricate în Ucraina.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW