Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


244 de zile de război în Ucraina / ONU: 16.000 de victime în rândul civililor pe parcursul invaziei

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 25 octombrie 2022 Etichete: , , , , ,

Marți, 25 octombrie, este cea de-a 244-a zi a invaziei declanșată de Vladimir Putin în Ucraina. Inspectorii Agenției Internaționale pentru Energia Atomică (AIEA) vor verifica facilitățile nucleare ale Ucrainei, la solicitarea Kievului, după ce Rusia a acuzat că Ucraina va folosi „bomba murdară”. Numărul victimelor civile provocate de invazia declanșată de Federația Rusă se ridică la 16,150, dintre care 9.776 au fost rănite și 6,374 au fost ucise, potrivit datelor ONU.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 244 a războiului din Ucraina:

20:25Ucraina a spus că afirmațiile persistente ale Rusiei că Kievul intenționează să detoneze o „bombă murdară” au făcut să pară că Moscova însăși intenționează să efectueze o operațiune cu steag fals și că Ucraina nu a avut niciodată planuri de a dezvolta o „bombă murdară”, relatează The Guardian

19:16Comisia Europeană a cerut țărilor și companiilor Uniunii Europene să doneze mai mulți bani și echipamente pentru a sprijini sectorul energetic din Ucraina, relatează The Guardian

„Ceea ce este în joc este protecția și bunăstarea a mii și zeci de mii de gospodării, persoane vulnerabile, copii și vârstnici înainte de iarna care vine”, a declarat comisarul UE pentru energie, Kadri Simson, după o întâlnire a miniștrilor energiei la Luxemburg.

19:00 – Poliția ucraineană a salvat un băiat de opt ani ai cărui părinți au fost uciși în lovituri cu obuze rusești în Bahmut, a transmis Iuliia Mendel, fost purtător de cuvânt al președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy.

Mama băiatului era însărcinată în șapte luni când a murit, alături de tatăl lui Bahmut.

16:40 – Un băiat de 14 ani și tatăl său au fost uciși în mașină, după ce soldații ruși au deschis focul asupra lor, când se aflau în regiunea Harkiv, a transmis un primar al unei localități din zonă, citat de Kyiv Independent.

16:20 – Un alt atac cu drone iraniene, Shahed 136, a fost raportat marți asupra Kievului. Presa ucraineană susține că au fost lansate de pe teritoriul statului vecin, Belarus.

15:02 – Ministerul rus al Apărării susține că a respins mai multe atacuri ale forțelor ucrainene în regiunile Herson și Lugansk, potrivit The Guardian.

14:30 – „Am un mesaj pentru poporul ucrainean: Puteți conta pe Germania! Vom continua să susținem Ucraina din punct de vedere militar, politic, financiar și umanitar”, a declarat președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmer, în timpul vizitei în Kiev, citat de Ukrinform.

13:30 – 10 civili au fost uciși și alți 10 răniți pe 24 octombrie în urma atacurilor ruse asupra teritoriului Ucrainei, potrivit datelor transmise de oficialii ucraineni, citați de Ukrinform.

12:29 – Cinci persoane au fost rănite în Melitopol în explozia raportată mai devreme, arată AFP, citând informații transmise de administrația pro-rusă din oraș. Explozia ar fi avut loc în apropierea unui trust de presă.

11:12 – Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmer, efectuează prima vizită oficială în Ucraina, de la debutul invaziei ruse, potrivit Ukrinform.

10:54 – Primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov, a transmis că o mașină a explodat în apropierea sediului FSB (serviciul de securitate federal al Rusiei) din oraș, notează Kyiv Independent.

10:10 – Inspectorii Agenției Internaționale pentru Energia Atomică vor verifica facilitățile nucleare ale Ucrainei, la solicitarea Kievului, după ce Rusia a acuzat că Ucraina va folosi „bomba murdară”.

Șeful AIEA, Rafaelo Grossi, a spus că Agenția a inspectat una dintre locațiile vizate în urmă cu o lună și a precizat că nu au fost găsite „activități sau materiale nucleare nedeclarate”, potrivit Kyiv Independent.

10:00 – 10 atacuri ale forțelor ruse au fost respinse în regiunile Lugansk și Donetsk, potrivit Armatei Ucrainei. 12 atacuri aeriene și 60 de atacuri cu lansatoare de rachete au fost lansate în ultimele 24 de ore de Armata Rusiei.

9:50 – Numărul victimelor civile provocate de invazia declanșată de Federația Rusă se ridică la 16,150, dintre care 9.776 au fost rănite și 6,374 au fost ucise, potrivit datelor ONU.

9:45 – Situația de pe front din ultimele 8 luni, potrivit datelor Kiyv Independent:

9:40 – Ministerul Apărării din Marea Britanie susține că Federația Rusă a pierdut cel puțin 23 de elicoptere de atac Ka-52 Hokum, de la începutul invaziei.

9:30 – SUA ia în considerare să trimită echipament anti-aerian Hawk pentru a ajuta Ucraina să se apere în fața dronelor și rachetelor de croazieră lansate de Federația Rusă, au transmis doi oficiali pentru Reuters.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: Sinitsa Aleksandr / UNIAN

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW