Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Lista țărilor cu restricții de călătorie pentru cetățenii români

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 2 august 2020 Etichete: , , ,

Creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19 din România a determinat mai multe state limiteze accesul românilor. În prezent, mai multe țări europene nu primesc cetățeni români sau pun restricții de călătorie pentru cei care vin din România, notează Agerpres.

Din 24 iulie, Italia a introdus carantina obligatorie pentru cetățenii români. De asemenea, Estonia, Letonia, Slovenia și Slovacia impun carantina sau izolarea timp de 14 zile pentru cei care vin din România. În Danemarca pot călători doar cei care au un motiv întemeiat, iar Marea Britanie, Irlanda și Olanda impun românilor autoizolare timp de 14 zile.

Grecia a introdus, din 25 iulie, obligativitatea prezentării unui test Covid negativ la intrarea în țară.

Austria primește cetățeni români doar pe baza unui test negativ, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

România a fost inclusă pe lista roşie de către autorităţile cehe, iar cetăţenii care vin din ţara noastră vor trebui, de luni, să îşi notifice prezenţa pe teritoriul Republicii Cehe şi să se supună, pe cheltuială proprie, testării pentru COVID-19, în situaţia în care autoritatea de sănătate publică nu a dispus alte măsuri de carantină, potrivit MAE.

Autorităţile belgiene au introdus regiuni ale României în zona roşie, iar persoanele care vin din aceste zone trebuie să intre în autoizolare şi să facă un test PCR pentru depistarea noului coronavirus, efectuat de autorităţile din această ţară, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Conform noilor măsuri, arată MAE, începând cu data de 1 august, autorităţile belgiene au inclus în zona roşie următoarele regiuni din România: Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu); Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea); Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman); Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea).

Cipru nu primește turiști români, iar cei care călătoresc în alte scopuri sunt obligați să se izoleze timp de 14 zile.

Norvegia, Finlanda, Malta si Lituania au interzis accesul românilor.

sursa foto: propertyguides.com

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com