Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Liderul Hezbollah ar fi fost ucis cu ajutorul unei substanțe pentru a fi localizat

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 30 septembrie 2024 Etichete: , , ,

Un presupus agent israelian ar fi avut o întâlnire cu liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, în timpul căreia i-ar fi aplicat o substanță specială destinată să permită Israelului să-l urmărească, conform unui raport difuzat luni de postul israelian i24News, potrivit Agerpres. Informațiile au fost obținute de la canalul saudit Al-Hadath, care sugerează un scenariu complex de supraveghere și atac.

Se afirmă că, lunea trecută, Nasrallah s-ar fi întâlnit cu un bărbat venind din Iran în Beirut. Această întâlnire a dus la plasarea liderului Hezbollah sub o strictă observație din partea serviciilor secrete israeliene. Sursele menționate de Al-Hadath au indicat că în timpul întâlnirii, bărbatul a reușit să aplice pe palma lui Nasrallah o substanță invizibilă cu ochiul liber, dar care permitea urmărirea mișcărilor acestuia.

După ce Nasrallah a ajuns la cartierul general al Hezbollah din Dahiyeh, Israel ar fi așteptat confirmarea sosirii sale. Un agent israelian de teren a monitorizat acest moment și a informat echipa despre prezența liderului Hezbollah și a altor membri de frunte ai organizației. Odată ce toți liderii au fost „marcați” și s-a confirmat că Nasrallah era prezent, Israel a așteptat o perioadă de două minute în care toți cei din încăpere au încetat să se mai miște, ceea ce indica intrarea lui Nasrallah în încăpere.

După acest interval, avioanele israeliene au primit ordinul de a lansa atacul. Conform surselor citate, cele șase clădiri aflate deasupra cartierului general Hezbollah erau pe jumătate goale, ceea ce ar explica numărul relativ redus al victimelor în urma raidului aerian. Această situație sugerează un plan bine coordonat de atac și o utilizare sofisticată a tehnicilor de urmărire de către Israel în scopul neutralizării liderului Hezbollah.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW