Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Liderul grupării din Arad acuzate de contrabandă cu țigări, scăpat ca printre degete de justiție, prins de polițiști

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 iulie 2021

Cosmin Mladin, liderul grupării arădene acuzate de trafic cu țigări, lăsat liber după ce instanța a amânat vineri pronunțarea pe cererea de arestare, a fost prins de polițiști în județul Arad și dus  într-un centru de reținere și arestare preventivă. Locotenentul său, Dani Copil, a fost prins, marți, înainte să plece din țară

Procurorii DIICOT au descins săptămâna trecută la 157 de adrese din Arad şi opt judeţe într-un dosar penal  ce vizează destructurarea unei grupări suspectată de contrabandă cu țigări și spălare de bani.

Principalii suspecţi din dosar, Cosmin Mladin, liderul reţelei, şi Dani Copil, considerat mâna sa dreaptă, au dispărut înainte de percheziţii, iar DIICOT a solicitat arestarea acestora pentru 30 de zile. Cei doi au fost prezenți, vineri, la tribunal unde s-a judecat cererea procurilor, însă au fost lăsați să plece, după ce judecătorii au cerut timp suplimentar pentru a lua o decizie.

Acuzațiile procurorilor

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2017, pe raza municipiului Arad, un grup format din aproximativ 100 de persoane, profitând de diferența semnificativă a prețului de piață a țigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, față de prețul celor din spațiul Uniunii Europene, a achiziționat cantități importante de țigarete pe care le-au introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal și comercializarea lor în România și alte țări din vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului și obținând sume impresionante de bani.

Țigările achiziţionate din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia erau încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport controlate de segmentul extern al grupării – cetăţeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri (panouri de lemn, paste făinoase, etc.) sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România. După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare (identificate de liderii grupării), unde erau descărcate de către membrii grupării.

O parte din marfă se comercializa pe teritoriul României, iar o altă parte, era disimulată în alte categorii de mărfuri (în principal piese şi subansamble auto) și, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franța sau Italia, până în prezent, autoritățile engleze reușind să captureze țigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline.

CITEȘTE ȘI: Serialul pierderii unui interlop, în cinci episoade scurte | Cum a scăpat justiția un contrabandist dat în urmărire care s-a mai și predat

Sursa foto: Inquam Photos/ Cornel Putan

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/liderul-gruparii-din-arad-acuzate-de-contrabanda-cu-tigari-scapat-ca-printre-degete-de-justitie-prins-de-politisti/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW