Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Liderii PNL și PSD, în ședință înainte de consultările de la Palatul Cotroceni / Marcel Ciolacu: O să propun ambele variante de prim-ministru

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 22 noiembrie 2021

Membrii Partidului Național Liberal (PNL) și ai Partidului Social Democrat (PSD) s-au întâlnit luni, 22 noiembrie, într-o ședință, înaintea consultărilor convocate de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Marcel Ciolacu a precizat, înaintea discuțiilor, că social-democrații îi vor prezenta președintelui concluziile negocierilor încheiate la finalul săptămânii trecute.

Liderii PNL, PSD, UDMR și ai minorităților naționale vor merge împreună la consultările cu președintele Klaus Iohannis, începând cu ora 12:00.

O să propun ambele variante (n.r. Nicolae Ciucă – PNL; Marcel Ciolacu – PSD) – care va fi premier și care sunt condițiile și ce negocieri au avut loc”, a spus Marcel Ciolacu, înainte de ședința liderilor social-democrați, întrebat dacă PSD îl va propune pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministu.

Reprezentanții PSD, PNL și UDMR au convenit duminică, 21 noiembrie, asupra ultimelor detalii în vederea formării unei coaliții de guvernare. Totuși, pentru oficializarea acordului politic, este nevoie ca forurile de conducere ale partidelor să-și dea acordul final.

După consultările de la Cotroceni, o să avem o altă ședință unde vorbim de titulari de ministere”, a spus președintele PSD.

Ludovic Orban participă la ședința PNL

Ludovic Orban a venit la ședința liberalilor de luni de la Vila Lac, unde a adus noi critici față de actuala conducere a PNL.

Fostul lider liberal a precizat că alianța cu PSD este „contra naturii” și că un viitor guvern format din liberali și social-democrați ar pune punct obiectivelor partidului de a repara legile justiției și toate „nenorocirile făcute de PSD între 2017 și 2019”.

Ne întoarcem, poate nu la perioada Dragnea dar ne întoarcem la o perioadă în care şansa de a aduce justiţia la dispoziţia cetăţeanului român, de a permite independenţa justiţie, se reduce aproape la zero”, a acuzat fostul președinte PNL.

Acesta a mai explicat că, în momentul în care va fi anunțată alianța PNL-PSD, va demara procedurile pentru construcția unui nou proiect politic.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *