Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Legea prin care pădurarii vor fi dotați cu arme letale, promulgată de Klaus Iohannis. Ce măsuri ia Romsilva

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 decembrie 2019 Etichete: , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 59/2000 privind Statutul personalului silvic. Odată cu publicarea în Monitorul Oficial, legea permite ca pădurarii cu atribuții de pază să fie dotați cu armament de serviciu, letal sau neletal.

De acum, pădurarii pot face uz de armă pentru a îndeplini sarcinile de serviciu, în condițiile legii.

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuții de paza fondului forestier național, a fondului cinegetic național, a fondului piscicol și a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, și poate face uz de armă, în condițiile reglementărilor privind regimul armelor și munițiilor”, se arată în modificarea adusă articolului 23 (1) din OUG privind Statutul personalului silvic.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților în urma cazurilor de pădurari atacați, sau chiar uciși, care au avut loc recent.

Directorul Romsilva, George Mihăilescu, spune că este conștient de responsabilitatea pe care o vor avea pădurarii din momentul în care vor primi o armă letală. Mai mult, șeful Romsilva a mai spus că se fac pregătiri pentru instruirea pădurarilor, întrcuât mulți dintre ei nu au pregătire în acest sens.

„O bună parte din oamenii noștri nu au pregătirea militară, nu au făcut armată, eu va trebui să încep să fac pregătirea cu ei, să fac și pregătire de începători, pentru că utilizarea unei arme presupune abilități, presupune competențe dezvoltate. Nu e ușor. O să încerc să găsesc variante cu poligoane, ca să îi pot instrui, competențe verificate, controale medicale periodice, asigurarea lor, pentru că trebuie să le asiguri arma și acasă și la ocol”, a declarat George Mihăilescu, pentru mainnews.ro. Citește articolul integral aici.

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/legea-prin-care-padurarii-vor-fi-dotati-cu-arme-letale-promulgata-de-klaus-iohannis-ce-masuri-ia-romsilva/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *