Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Legea care prevedea supravegherea YouTube de către CNA, scoasă din dezbaterea publică

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 mai 2020 Etichete: ,

Ministerul Culturii a anunțat că va retrage din procedura de dezbatere publică modificările la legea audiovizualului, prin care CNA ar fi putut supraveghea și serviciile de partajare a materialelor video, precum YouTube și altele similare.

Instituția precizează că modificările vor fi reanalizate în funcție de oportunitate, iar orice modificări ale legislației din domeniu vor fi făcute doar după consultarea reprezentanţiilor mass-media.

„Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 504/2002 a audiovizualului a fost retras din procedura de dezbatere publică, acesta urmând a fi reanalizat în raport cu oportunitatea reglementării şi cu necesitatea implementării Directivei 1808/2018 privind serviciile mass-media audiovizuale. În acest sens, o eventuală transpunere a Directivei menţionate va fi supusă dezbaterii publice numai după ce vor avea loc consultări cu toţi factorii interesaţi, respectiv reprezentanţii mass-media. Precizăm că proiectul menţionat nu a parcurs proceduri de avizare la nivel guvernamental şi nu a fost supus dezbaterii la nivelul Guvernului”, se arată într-o precizare de presă transmisă, vineri, de Ministerul Culturii.

Sursa foto: mediastandard.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com