Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Kremlinul a cerut ONU să ridice restricțiile „indirecte” asupra exporturilor de grâu / Ce a spus Peskov despre atacul asupra portului din Odessa

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 25 iulie 2022

Federația Rusă a cerut luni, 25 iulie, Organizației Națiunilor Unite (ONU) să ridice „restricțiile indirecte” impuse asupra exporturilor de grâu și îngrășăminte și susține că atacul asupra portului din Odessa nu afectează implementarea acordului semnat la Istanbul, potrivit unor declarații ale purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, citate de Interfax.

ONU, așa cum am mai spus, trebuie să respecte partea referitoare la restricțiile indirecte impuse împotriva exporturilor ruse, adică împotriva livrărilor de grâne și îngrășăminte”, a declarat Dmitry Peskov, în cadrul unui briefing de presă susținut luni.

Întrebat dacă Kremlinul este satisfăcut de rezultatele negocierilor de la Istanbul, reprezentantul președinției ruse a menționat că partea rusă „a muncit foarte mult” și că este nevoie de timp pentru a observa rezultatele concrete.

Sâmbătă, la o zi după ce Ucraina, Rusia, Turcia și secretarul general ONU, Antonio Guterres, au semnat, la Istanbul, un acord pentru reluarea exporturilor de grâne ucrainene, portul din Odessa, unul dintre cele mai importante de la Marea Neagră, a fost atacat cu rachete de armata rusă.

A fost un atac legat exclusiv de infrastructura militară. Nu a fost legat de infrastructura folosită pentru îndeplinirea acordului și exportul de grâne. Astfel, nu ar trebui să afecteze în niciun fel începutul procesului de transport (n.r. al cerealelor ucrainene pe Marea Neagră)”, a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Volodymyr Zelenskiy a catalogat atacul asupra portului din Odessa drept „barbarie”, menționând că reprezintă un semn că nu se poate avea încredere în Moscova pentru punerea în aplicare a acordului de la Istanbul.

Sursă foto: CNN

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *