Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis și prima doamnă, în vizită la Monumentul Martirilor și Marea Moschee din Abu Dhabi FOTO

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 martie 2023

Președintele Klaus Iohannis și prima doamnă a României, Carmen Iohannis, au vizitat sâmbătă, 18 martie, două obiective istorice ale Emiratelor Arabe Unite, Monumentul Martirilor și Marea Moschee din Abu Dhabi, potrivit Administrației Prezidențiale. 

Șeful statului se află, în perioada 18-21 martie, în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitația omologului emiratez, Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Vizita oficială a președintelui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite este prima vizită la nivel de președinte al României în această țară în ultimii 20 de ani.

Vizitarea celor două obiective face parte din programul oficial propus șefilor de stat aflați în vizită în Emiratele Arabe Unite.

Președintele României a semnat în cărțile de onoare deschise la cele două obiective.

Monumentul Martirilor Wahat Al Karama este primul memorial de război construit în Emiratele Arabe Unite și se află în Parcul Memorial din Abu Dhabi.

Marea Moschee din Abu Dhabi, cunoscută și sub numele de Marea Moschee Sheikh Zayed Al Nahyan, este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite și a fost construită în perioada 1994-2007.

Locul de înmormântare al primul Președinte al EAU, Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, este situat lângă moschee.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW