Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: În foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 15 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu premierul României, că temele abordate au fost despre infrastructura de transport, despre economia României, dar și despre chestiuni legate de asistență socială și muncă. Totodată, șeful statului a precizat că și el și Guvernul Orban își dorește creșterea alocațiilor. 

„Am avut câteva întâlniri de lucru. Am discutat de exemplu despre infrastructura de transport și ce putem să pregătim pentru fonduri europene, dar și o viziune pe termen mai lung pentru autostrăzi și căi ferate. Am discutat de asemenea și despre câteva oportunități foarte importante din domeniul economiei cu un accent foarte special pe energie și, de asemenea, am discutat chestiuni legate de asistența socială, de muncă, de teme legate de Ministerul Muncii. Au fost discuții foarte pozitive din punctul meu de vedere și cu siguranță Guvernul va veni în curând cu câteva proiecte foarte bune”, a declarat Klaus Iohannis. 

De asemenea, șeful statului susține că și el, dar și Guvernul își doresc creșterea alocațiilor.

„Partea mea a fost de a analiza legea si de a decide promulgarea si nepromulgarea. Legea a fost in regula, drept pentru care am promulgat-o. Problema care trebuie rezolvata este cea de bugetul national, care a fost aprobat inainte de aceasta lege de mărire a alocațiilor. Probabil nu se poate aplica imediat, dar in cateva luni de zile guvernul va gasi resursele necesare. (…)Daca pensiile speciale vor fi tăiate, atunci va apărea un disponibil buget care poate fi folosit pentru alocații. Dar asta e un calcul pe care trebuie sa îl facă Guvernul”, a mai spus Klaus Iohannis. 

Totodată, Iohannis a anunțat că Guvernul Orban va promova un pachet legislativ prin care alegerea primarilor se va face ca în trecut, prin două tururi.

”În foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi. (…) Alegerea primarilor va fi promovată în foarte scurt timp. E soluția cea mai bună. Apoi, va intra în circuitul legislativ și apoi vom vedea cum decurg lucrurile. Nu e rolul meu să vă spun ce va face guvernul.”, a declarat Klaus Iohannis.

Inquam photos/ George Călin

Știre în curs de actualizare

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW