Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Riscurile pentru securitatea europeană sunt în continuare critice

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 17 februarie 2022

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi, 17 februarie, că riscurile pentru securitatea europeană sunt în continuare critice. Mesajul vine după participarea la reuniunea informală a Consiliului European pe tema ultimelor evoluții privind situația de securitate de la granițele Ucrainei.

„Riscurile pentru securitatea europeană sunt în continuare critice. Trebuie să ne continuăm coordonarea eficientă și să dăm dovadă de unitate vizibilă în timpul acestei crize, ceea ce sporește securitatea întregii zone euro-atlantice”, a fost mesajul publicat de șeful statului pe contul său de Twitter.

Președintele a anunțat, tot pe Twitter, că în cadrul reuniunii a reiterat „sprijinul ferm al României pentrusuveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și pentru dreptul acesteia de a decide liber asupra aspirațiilor sale europene și euro-atlantice”.

„Trebuie să continuăm dialogul și să căutăm o soluție diplomatică”, a mai transmis președintele Iohannis.

Conflictul s-a agravat în Donbas

Amintim că forțele speciale ale Ucrainei acuză separatiștii pro-ruși care controlează regiunea Donbas că au bombardat joi, 17 februarie, un sat din Lugansk, lovind grădinița locală. La rândul lor, rebelii acuză armata Ucrainei că ar fi responsabilă de mai multe atacuri lansate în regiune.

Potrivit informațiilor din presa ucraineană, militanții ruși din Lugansk au bombardat un sat din regiune în jurul orei 9:00, lovind și o grădiniță locală. Trei profesori au fost răniți.

Șeful administrației militaro-civile din Lugansk, Albert Zinchenko, a explicat că bombardamentele au durat în jur de 40 de minute, adăugând că alte atacuri au fost raportate în regiunea controlată de separatiști.

De cealaltă parte, liderul Miliției controlată de rebelii din Lugansk, Yan Leshchenko, a acuzat că forțele ucrainene au lansat mai multe atacuri în regiune.

„În ultima zi, situația din zona de conflict s-a înrăutățit. Inamicul, ținând cont de instrucțiunile primite de la liderii din Kiev, încearcă să escaladeze conflictul”, a spus Leshchenko.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 93035 additional Information on that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-riscurile-pentru-securitatea-europeana-sunt-in-continuare-critice/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 58078 additional Info on that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-riscurile-pentru-securitatea-europeana-sunt-in-continuare-critice/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *