Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, prezent la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea FOTO


Președintele Klaus Iohannis și prima doamnă a României, Carmen Iohannis, participă sâmbătă, 6 mai, la ceremonia de încoronare a Majestății Sale Regele Charles al III-lea și a reginei Camilla, organizată la biserica Westminster Abbey din Londra.

„În această dimineață, înainte de Ceremonia încoronării Majestății Sale Regele Charles al III-lea”, a transmis șeful statului pe pagina sa oficială Facebook, postând o fotografie în care apare împreună cu soția sa.

Liderul de la Cotroceni a luat parte cu o zi în urmă, vineri, 5 mai, la festivitățile prilejuite de încoronare.

Vineri, 5 mai, la ora 19:00 (ora României), Iohannis a participat la recepția oferită de rege șefilor delegați, potrivit Administrației Prezidențiale.

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea și a reginei Camilla are loc sâmbătă, 6 mai, de la ora 13:00 (ora României). Charles va călători cu Regina Camilla de la Palatul Buckingham la Westminster Abbey. De 900 de ani, monarhii au fost încoronați la acest punct de referință din Londra. Traseul pe care îl vor parcurge se numește „Procesiunea Regelui”. Cuplul regal va călători cu Diamond Jubilee State Coach, o trăsură care în prezent este modificată şi dispune chiar şi de aer condiţionat, transmite AFP.

Și Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, participă la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii