Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Nu putem rezolva probleme din educație peste noapte / Nu avem resurse financiare nelimitate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 29 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban participă, miercuri, la Palatul Cotroceni, la Conferința „România Educată – politici publice şi coordonarea surselor de finanţare”. Președintele statului a afirmat că problemele actuale din educație nu pot fi rezolvate peste noapte, oricât de mult ne-am dori acest lucru. 

„Rezultatele PISA reprezintă unul dintre argumentele de netădăduit pentru urgența soluțiilor rapide și temeinice.

Trebuie să acceptăm că nu avem resurse financiare nelimitate. Nu putem rezolva problemele din educație peste noapte, chiar dacă ne dorim acest lucru. Eforturile noastre de îmbunătățirea educație trebuie să fie îndreptate cu precădere în sectoarele care au fost neglijate în trecut sau care au potențialul de a beneficia de a avea beneficii directe pentru educație”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri, la Cotroceni.

Ludovic Orban a declarat că în România a existat foarte multă „improvizație” în domeniul educației și „nu a existat voința politică de a rezolva aceste problemele”.

Administrația Prezidențială a anunțat că în cadrul conferinței vor fi lansate patru documente de politică publică, rezultate în urma proiectului „Creşterea capacităţii autorităţilor publice de a aborda probleme cheie din educaţie pentru a atinge obiectivele propuse pentru 2030”.

 

„Documentele lansate de astăzi sunt foarte importante, fiindcă le oferă decidenților din educație o serie de repere utile în vederea ameliorării calității procesului educațional”, a mai adăugat președintele Iohannis.

 

Știre în curs de actualizare

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *