Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, mesaj de încurajare pentru Regele Charles al III-lea, diagnosticat cu cancer

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 6 februarie 2024 Etichete: , ,

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de încurajare pentru Regele Charles al III-lea, care a fost diagnosticat cu cancer; anunțul a fost făcut public ieri. Președintele României a transmis mesajul pe pagina sa de X, unde și-a arătat solidaritatea atât față de Regele Marii Britanii.

 Gândurile noastre se îndreaptă către Majestatea Sa Regele Carol al III-lea și familia regală, precum și către poporul britanic în aceste momente dificile. Îi dorim Majestății Sale o recuperare completă”, a comunicat Klaus Iohannis.

Mesajul de susținere al lui Klaus Iohannis vine după ce, luni seară, Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles al III-lea se va retrage din atribuțiile publice pentru a primi tratament, după ce a fost diagnosticat cu cancer.

În vârstă de 75 de ani, monarhul a fost internat luna trecută într-un spital din Londra, unde a fost supus unei intervenții la prostată. Surse din familia regală transmit că forma depistată de cancer nu este de prostată, însă alte detalii nu au furnizat.

Regele Charles al III-lea a fost încoronat în mai 2023, la câteva luni după moartea mamei sale, Regina Elisabeta. La vârsta de 73 de ani devenise cel mai bătrân monarh să acceadă la tron.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii