Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU: România rămâne un susținător puternic al ordinii internaționale bazate pe reguli

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 25 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, în fața Adunării Generale a ONU, despre schimbările climatice, susținând că este necesară continuarea eforturilor pentru a reduce creșterea temperaturii globale. 

„Nici România nu a fost ocolită de efectele adverse ale schimbărilor climatice. Dar am venit la această sesiune a Adunării Generale cu speranță și responsabilitate. Speranța că nu este prea târziu să avem o planetă sigură și unde mediul este protejat pentru copiii noștri și responsabilitatea de a întreprinde măsuri concrete pentru a îndeplini angajamentele luate prin Acordul de la Paris și prin regulile convenite la Katowice, inclusiv prin continuarea eforturilor de a limita creșterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius peste nivelul preindustrial”, a declarat Klaus Iohannis la ONU.

Președintele României a vorbit și despre Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă elaborată până în anul 2030 care conține măsurile și acțiunile necesare pentru încetinirea încălzirii globale.

În România, un document strategic cu acest obiect lansat anul trecut – Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030 – ne va ghida acțiunea pe acest palier pentru următorii 12 ani.
Elaborată în baza unei ample consultări publice, Strategia reflectă așteptările societății noastre și identifică politicile necesare pentru îndeplinirea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă. Înființarea de nuclee de dezvoltare durabilă în cadrul administrației și crearea unei coaliții a societății civile pentru dezvoltare durabilă reprezintă doar câteva instrumente pe care le avem în vedere pentru a accelera și a amplifica eforturile noastre naționale în acest domeniu”, a spus președintele României.

Klaus Iohannis a vorbit și despre securitatea în zona Mării Negre

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că cea de-a 75-a aniversare a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) reprezintă o oportunitate pentru intensificarea eforturilor privind punerea în aplicare a pachetului de reformă a ONU şi a transmis că se poate conta pe România în realizarea acestor eforturi. Șeful statului a vorbit despre provocările de securitate din bazinul Mării Negre, despre eforturile României ca partener ONU în diverse zone de conflict ale lumii, dar și despre combaterea terorismului.

„Prezența militară pe teritoriile altor țări, fără consimțământul acestora, militarizare, gesturi agresive, amenințări de utilizare a forței și folosirea tacticilor hibride pentru a submina stabilitatea internă reprezintă dezvoltări îngrijorătoare și trebuie respinse de noi toți.

România rămâne un susținător puternic al ordinii internaționale multilaterale bazate pe reguli, construită în jurul Organizației Națiunilor Unite, care reprezintă cea mai bună speranță a noastră de a gestiona astfel de provocări. Eficacitatea acestei ordini internaționale depinde, însă, de disponibilitatea tuturor statelor membre ONU de a se angaja în găsirea de soluții multilaterale durabile, în conformitate cu valorile fundamentale ale ONU.

România rămâne ferm angajată să acționeze în acest sens, ca pilon de stabilitate în regiune, și am susținut constant eforturile ONU de a gestiona astfel de riscuri, inclusiv prin rezoluțiile Adunării Generale a ONU referitoare la aceste aspecte.
România a participat și participă la operațiuni ONU de menținere a păcii din întreaga lume, din Afganistan și Sudan până în Georgia și Haiti, și acum în Mali.
La mijlocul lunii octombrie, 120 de militari români și patru elicoptere își vor începe misiunea în Mali, o zonă critică, în sprijinul efortului ONU de a ajuta guvernul malian pentru a obține stabilitatea și pentru a construi un viitor mai sigur pentru poporul său, prin promovarea dezvoltării durabile, a păcii și a securității.

România reiterează profunda îngrijorare cu privire la răspândirea globală și amploarea terorismului și condamnă în termenii cei mai fermi atacurile teroriste, inclusiv a celor care vizează reprezentanți ai misiunilor diplomatice.
Recent, astfel de atacuri care au avut loc la Kabul, Afganistan, au pus capăt vieții a doi cetățeni români și au rănit grav încă unul.
Reiterez angajamentul ferm al României pentru combaterea terorismului la nivel internațional, folosind toate instrumentele disponibile, inclusiv dreptul internațional”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii


  • Wow, incredible blog format! How long have you ever
    been running a blog for? you made blogging look easy. The full look of your site is magnificent, as smartly as the content!
    You can see similar here dobry sklep

  • What i do not understood is if truth be told how you are no longer really a
    lot more neatly-liked than you might be right now.
    You are very intelligent. You already know therefore considerably
    in relation to this matter, made me personally consider
    it from numerous numerous angles. Its like women and men are not interested
    except it is something to do with Lady gaga! Your individual stuffs
    excellent. All the time care for it up! I saw similar here: Sklep online

  • Hello there! Do you know if they make any plugins to
    assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank
    for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
    If you know of any please share. Cheers! You can read similar blog here: Najlepszy sklep

  • Good day! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my website to rank for some
    targeted keywords but I’m not seeing very good success.
    If you know of any please share. Thanks! I saw similar article here:
    GSA Verified List

  • Hello there! Do you know if they make any plugins to help with
    SEO? I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but
    I’m not seeing very good results. If you know of any please
    share. Cheers! I saw similar blog here: Where to escape room

  • I’ll right away snatch your rss as I can’t find your e-mail subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Kindly allow me recognize in order that I may subscribe. Thanks!

  • Pretty! This was an incredibly wonderful post. Many thanks for providing these details.

  • … [Trackback]

    […] There you will find 63970 more Info on that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-la-adunarea-generala-a-onu-romania-ramane-un-sustinator-puternic-al-ordinii-internationale-bazate-pe-reguli/ […]

  • I like it when individuals get together and share thoughts. Great site, continue the good work!

  • You ought to be a part of a contest for one of the highest quality websites on the net. I most certainly will recommend this web site!

  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-la-adunarea-generala-a-onu-romania-ramane-un-sustinator-puternic-al-ordinii-internationale-bazate-pe-reguli/ […]

  • The very next time I read a blog, I hope that it does not fail me just as much as this particular one. I mean, Yes, it was my choice to read through, nonetheless I actually thought you would have something useful to say. All I hear is a bunch of complaining about something that you can fix if you weren’t too busy searching for attention.

  • Everything is very open with a precise description of the challenges. It was truly informative. Your website is useful. Many thanks for sharing!

  • You need to take part in a contest for one of the best websites on the net. I’m going to recommend this site!

  • I’d like to thank you for the efforts you’ve put in penning this blog. I am hoping to check out the same high-grade content by you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my very own site now 😉

  • A fascinating discussion is worth comment. I do believe that you need to write more on this topic, it may not be a taboo subject but typically people don’t speak about these issues. To the next! Many thanks!

  • Go to the subsequent web page to make a easy surveying instrument and measure the top of a hill.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *