Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, în urma tragediei de la Târgu Secuiesc: Solicit elucidarea de urgență a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 18 decembrie 2023

Președintele Klaus Iohannis cere tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de prăbușirea parțială a internatului unui liceu din Târgu Secuiesc, eveniment soldat cu moartea unui elev și rănirea altor trei.

„Tragedia care a avut loc la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc este cutremurătoare. Transmit condoleanțe familiei elevului care și-a pierdut viața și le doresc însănătoșire grabnică elevelor rănite în acest cumplit accident. Este o dramă care ne reamintește brutal că siguranța în școli rămâne o prioritate critică. Spațiile în care copiii își petrec cea mai mare parte din timpul lor trebuie să ofere protecție și să fie adaptate la standardele de siguranță actuale. Solicit elucidarea de urgență a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii și pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit parțial luni, în jurul orei 16:00. Un perete al clădirii construite în 1910 s-a făcut praf și pulbere, iar patru elevi au fost prinși sub dărâmături. O fată a fost salvată în ultima clipă, după ce salvatorii i-au aplicat manevre de resuscitare, însă pentru un băiat nu s-a mai putut face nimic. Incidentul s-a petrecut chiar în momentul în care copiii intrau în camere după orele de curs.

Clădirea aparține Bisericii Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 lei chirie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW