Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, despre relația dintre el și Mark Rutte în contextul candidaturii la șefia NATO/ Niciunul dintre noi nu vrea să „strice proiecte sau relații construite în ani”

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 21 martie 2024 Etichete: , , ,

Președintele României Klaus Iohannis a transmis, într-o conferință de presă susținută astăzi, la Bruxelles, că niciunul dintre el sau Mark Rutte, competitorul său pentru poziția de la vârful NATO, nu vrea să „strice proiecte sau relații construite în ani”.

Președintele statului a declarat în timpul conferinței de presă, întrebat fiind dacă a discutat cu prim-ministrul olandez Mark Rutte despre candidatura la șefia NATO, că niciunul dintre ei „nu dorește ca prin această competiție să se strice proiecte sau relații construite în ani”.

Întrebat de jurnaliști dacă a discutat cu reprezentanții statelor aliate care și-au exprimat sprijinul pentru Rutte, respectiv SUA, Marea Britanie și Franța, Iohannis a afirmat:

Aceste poziții vor fi exprimate de state respective, de reprezentanții lor, nu de mine. Despre aceste chestiuni nu se prea fac declarații, decât în formatul NATO. Dar pot să vă spun că sunt discuții foarte bune, iar cu premierul Rutte ne întâlnim la fiecare Consiliu și summit și discutăm. Avem o relație absolut normală, niciunul dintre noi nu dorește ca prin această competiție să se strice proiecte sau relații care au fost construite în ani”.

Klaus Iohannis a fost întrebat despre diferențele dintre el și Mark Rutte. Iohannis a refuzat să ofere judecăți sau previziuni despre strategia adversarului său. în schimb, a subliniat diferențele dintre ei în ceea ce privește geografia, istoria și abordările constructive, în special în contextul viitorului NATO.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii