Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, despre referendumul din Republica Moldova: „Destinul trebuie decis doar de cetăţenii săi”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 21 octombrie 2024 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a salutat, luni, rezultatul votului privind integrarea europeană în cadrul referendumului din Republica Moldova, apreciind susținerea populară pentru președinta Maia Sandu și pentru valorile democratice. Șeful statului a subliniat că viitorul țării trebuie decis exclusiv de cetățenii moldoveni, potrivit News.ro.

„Salut votul pentru integrarea europeană la referendumul din Republica Moldova şi pentru susţinerea populară exprimată în favoarea dnei Preşedinte Maia Sandu şi a valorilor democratice. Destinul trebuie decis doar de cetăţenii săi!”, este mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis pe platforma X.

La ora 08:00, datele preliminare arătau o egalitate strânsă, după ce 98,29% dintre procesele verbale fuseseră procesate. Ulterior, cu 98,33% din procesele verbale centralizate, tabăra pro-europeană avea un ușor avantaj, cu un scor de 50,03% în favoarea opțiunii „DA” pentru aderarea la Uniunea Europeană, comparativ cu 49,97% pentru „NU”.

Pe măsură ce se procesau voturile din ultimele secții din diaspora, susținătorii integrării europene înregistrau un avans lent. Ultimele secții de vot din afara Republicii Moldova s-au închis la ora 07:00, ora României.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW