Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea din funcție a mai multor magistrați pensionați și a judecătorului Cristi Danileț

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 22 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Klaus Iohannis a semnat luni, 22.04.2023, decretul pentru eliberarea din funcție a mai multor magistrați care s-au pensinat, dar și eliberarea din funcție a judecătorului Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj. Danileț anunța acum câteva zile pe pagina sa de Facebook că a condus ultima sa ședință de judecată și a transmis că pleacă cu „sentimentul datoriei împlinite”.

Potrivit comunicatului oficial al Administrației Prezidențiale, președintele României a semnat astăzi următoarele decrete:

„Decret privind eliberarea din funcția de judecător a domnului Trache Nicolae-Petre la Curtea de Apel Ploiești – pensionare;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător a domnului Danileţ Vasilică-Cristi la Tribunalul Cluj – pensionare;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Codreanu Petronela, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Giurgiu, delegată în funcția de președinte al Secției civile a acestei instanțe – pensionare;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Slate Aida-Iolanda la Tribunalul Constanța – pensionare”.

Ultima ședință de judecată a lui Danileț

În urmă cu patru zile, Cristi Danileț a condus ultima sa ședință de judecată, în mod oficial, potrivit unei postări pe Facebook a acestuia.

Azi, am avut parte de un moment unic în viață: am condus ultima ședință de judecată, am luat ultima decizie judiciară, am rezolvat ultimul dosar penal și am purtat pentru ultima dată roba, în mod oficial.

Colegii din Tribunalul Cluj, judecători, grefieri și procurori mi-au făcut onoarea de a asista la ultimul proces unde am condus ședința de judecată.
Am avut ocazia să le vorbesc din suflet despre demnitate. Plec din această profesie convins că nu puteam să fac mai mult pentru independența justiției, demnitatea magistraților, aplicarea corectă a legii pentru cetățean.
Am încercat să fiu un profesionist în toate situațiile în care m-am aflat în sala de judecată. Am respectat magistrații, am ținut la grefieri, am considerat avocații drept colegi. Am tratat cu omenie părțile implicate în dosare. Am colaborat corect cu instituțiile statului. Am pregătit la Facultate și la INM sute de studenți și tineri magistrați care în prezent îmi sunt colegi.
Voi continua cu educarea tinerei generații în spiritul legalității și al dreptății. Sper să vină în sistemul de justiție oameni mai buni și mai competenți, care să aducă un plus-valoare societății, să promoveze drepturile omului și să susțină statul de drept.
Plec cu sentimentul datoriei împlinite!”, a transmis Cristi Danileț.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW