Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a promulgat legea inițiată de PSD conform căreia persoanele condamnate pentru corupție își pot face firme

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 1 august 2019 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, o lege inițiată de PSD, conform căreia persoanele condamnate pentru fapte de corupție își pot înființa societăți comerciale, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 1 august a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (2) al art. 6 din Legea societăților nr. 31/1990 (PL-x 297/07.05.2018).”, se arată în sursa citată.

Articolul 31/1990 din legea societăților va fi modificat. Conform vechiului text al legii, condamnații pentru infracțiuni de corupție nu puteau fonda societăți comerciale.

Pe 29 aprilie, coaliția PSD-ALDE a decis să înlocuiască acest articol cu „nu pot fi fondatori persoanele cărora li s-a interzis prin hotărâre judecătorească definitivă dreptul de a exercita calitatea de fondator ca pedeapsă complementară a condamnării pentru infractiuni de coruptie”, dupa ce, in 2017, legea a fost inițiată de 38 de deputați PSD.

„Considerăm că interzicerea de a fi fondatorul unei societăti persoanelor care au fost condamnate pentru infractiuni de coruptie ar trebui eliminată”, se arată in expunerea de motive semnată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Pe 7 mai, Klaus Iohannis a trimis Curții Constituționale o sesizare de neconstituționalitate asupra acestei legi, însă, pe 3 iulie, CCR a respins sesizarea șefului statului, motiv pentru care, i-a fost trimisă din nou pentru promulgare.

Astfel, Iohannis a așteptat până în ultima zi a termenului legal pe care îl are la dispoziție pentru a promulga legea respectivă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW