Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a desemnat un judecător la CCR / Cine este Mihaela Ciochină

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 mai 2022

Consilierul prezidențial Mihaela Ciochină a fost numită judecător al Curții Constituționale a României, de președintele Klaus Iohannis, a anunțat Administrația Prezidențială luni, 9 mai.

Mihaela Ciochină îi va lua, astfel, locul lui Daniel Morar, numit de președintele Traian Băsescu în anul 2013, la Curtea Constituțională a României. Mandatul actualului consilier prezidențial va începe pe data de 11 iunie și va fi de 9 ani.

În prezent, toți cei trei judecători ale căror mandate expirau în anul 2022 au fost înlocuiți. Este vorba de Valer Dorneanu, înlocuit de Bogdan Licu, propunerea PSD, Mona Pivniceru, înlocuită de Iuliana Scântei, propunerea PNL, și Daniel Morar, înlocuit de Mihaela Ciochină, propunerea Președintelui României.

Un alt fost consilier al președintelui Klaus Iohannis numit judecător la CCR este Simina Tănăsescu, ce și-a preluat mandatul în anul 2019.

Potrivit CV-ului publicat de Administrația Prezidențială, Mihaela Ciochină a ocupat funcția de consilier la Departamentul Constituțional Legislativ. A absolvit Facultatea de Drept în anul 1992.

Din anul 1992 și până la momentul numirii în cadrul Administrației Prezidențiale, a lucrat în cadrul Senatului României, exercitând diferite funcții, de la cele de execuție până la funcția de director general al Direcției generale legislative”, notează Administrația Prezidențială.

Pe parcursul carierei, a colaborat cu Consiliul Legislativ pentru elaborarea de rapoarte sau documente referitoare la evaluarea legislației din diferite domenii și a predat la Departamentul de Drept Public din Facultatea de Drept.

Sursă foto: Presidency

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *