Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Kievul a fost atacat de „valuri” de drone rusești a doua noapte la rând

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Serghei Popko, șeful administrației, a menționat că sistemul de apărare aeriană al Ucrainei a reușit să intercepteze aproximativ 10 drone în zona Kievului și a periferiilor. Nu s-au semnalat „pagube grave” sau victime, conform declarațiilor sale. În schimb, autoritățile ruse au anunțat că au doborât o dronă ucraineană care se îndrepta spre Moscova în cursul zilei de sâmbătă, potrivit news.ro.

Ministrul Apărării a precizat că aparatul de zbor fără echipaj a fost interceptat deasupra districtului Bogorodsky, la periferiile nord-estice ale capitalei. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că nu au existat pagube sau victime în urma raidurilor aeriene din ziua de duminică asupra țintelor ucrainene.

Aceste atacuri survin după o serie de atacuri în noaptea anterioară, când Kievul a afirmat că a reușit să doboare 29 din cele 38 de drone Shahed de producție iraniană lansate de Rusia. BBC menționează că nu poate verifica în mod independent numărul exact de drone lansate și distruse. Sâmbătă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a laudat Forțele Aeriene pentru reușita doborârii dronelor – cel mai mare număr raportat lansat de Rusia în ultimele șase săptămâni.

În cadrul discursului său nocturn, președintele Zelenski a exprimat recunoștința pentru precizia forțelor ucrainene, afirmând că aceasta este, în literalitate, viața Ucrainei. Cu toate acestea, el a avertizat că, odată cu apropierea iernii, Rusia ar putea intensifica atacurile. Zelenski a menționat că există riscul ca Rusia să facă stocuri de rachete pentru a lansa atacuri mai puternice în această iarnă asupra infrastructurii energetice a Ucrainei.

Atacurile cu drone din noaptea de vineri spre sâmbătă au dus la întreruperi ale alimentării cu electricitate în peste 400 de orașe și sate din Ucraina, precum și la avarierea unui depozit de petrol în Odesa, în sud, afectând peste 1.500 de locuitori. Ucraina susține că aproximativ 21.000 de oameni din regiunea Donețk sunt fără electricitate, iar 63 de localități nu au alimentare cu energie electrică în regiunea Zaporojie.

FOTO: Kyiv Independent / Twitter

Comentarii