Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Kelemen Hunor, în urma consultărilor de la Cotroceni: Am propus Guvern cu premier UDMR

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 11 octombrie 2021

Președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, i-a propus luni, 11 octombrie, președintelui Klaus Iohannis, la consultările de la Palatul Cotroceni, desemnarea unui prim-ministru din rândurile formațiunii pe care o conduce, care ar urma să conducă executivul pentru următoarele șase luni. 

„Am propus Guvern cu premier UDMR, 6 luni. Nu avem nicio problemă să discutăm cu toate partidele. Nu ne cramponăm să fim noi, dar este o soluție flexibilă pentru această perioadă. Ce nu poți face astăzi, s-ar putea să faci peste șase luni. Mie nu-mi plac Ordonanțele de Urgență, dar în ceea ce privește prețurile la energie, pandemia, este nevoie de un Guvern cu puteri depline. Noi avem o a treia cale, în două etape, ca să ieșim din această încurcătură”, a declarat Kelemen Hunor, în urma consultărilor cu președintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a convocat luni grupurile parlamentare la consultări în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru. PNL și PSD nu au înaintat niciun nume, în schimb USR l-a propus pe Dacian Cioloș.

CITEȘTE ȘI: SURSE Ce le-a transmis la consultări Klaus Iohannis reprezentanților USR

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW