Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Joe Biden se retrage din cursa pentru funcția de președinte al SUA

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 21 iulie 2024 Etichete: , , ,

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat că nu va mai candida pentru un al doilea mandat. În schimb, un alt democrat va trebui să fie ales pentru a-l înfrunta pe candidatul republican Donald Trump în noiembrie, într-o cursă care a fost deja marcată de tensiuni, diviziuni și o tentativă de asasinat.

Într-o scrisoare adresată „concetățenilor lui americani”, el a declarat că a fost „cea mai mare onoare a vieții lui să le fie președinte”.

„Deși intenția mea a fost să candidez la realegere, cred că este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv asupra îndeplinirii îndatoririlor mele de președinte pentru restul mandatului meu”.

În scrisoarea postată pe X, el a continuat: „Voi vorbi cu națiunea la sfârșitul acestei săptămâni mai detaliat despre decizia mea.

„Pentru moment, permiteți-mi să-mi exprim cea mai profundă recunoștință față de toți cei care au muncit din greu pentru a mă vedea reales.

„Vreau să îi mulțumesc vicepreședintelui Kamala Harris pentru că a fost un partener extraordinar în toată această muncă. Și permiteți-mi să-mi exprim aprecierea sinceră față de poporul american pentru credința și încrederea pe care le-ați avut în mine.

„Cred astăzi ceea ce am crezut întotdeauna: că nu există nimic ce America nu poate face – atunci când o facem împreună. Trebuie doar să ne amintim că suntem Statele Unite ale Americii.”

Într-o convorbire telefonică cu CNN, la câteva minute după ce președintele Joe Biden și-a anunțat retragerea din cursa pentru 2024, fostul președinte Donald Trump l-a descris pe Biden ca fiind „de departe cel mai prost președinte din istoria țării”.

Deși nu este clar cine va fi candidatul democrat, Trump a spus că el crede că vicepreședintele Kamala Harris va fi mai ușor de învins decât ar fi fost Biden.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW