Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, contestă măsura procurorilor DNA de control judiciar

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 5 februarie 2024 Etichete: , , ,

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, a contestat luni măsura controlului judiciar, impusă de procurorii DNA. Măsura îi interzice acestuia să își exercite funcția de conducere de la nivelul Consiliului Județean Prahova. În prealabil, acesta anunța pe Facebook că se retrage din toate funcțiile din partid. 

Potrivit Digi24, Iulian Dumitrescu a contestat astăzi măsura controlului judiciar, iar cererea sa a fost înregistrată la Tribunalul București, urmând ca procesul să aibă loc în această săptămână, joi, pe 8 februarie. Dumitrescu ar vrea să se întoarcă la conducerea CJ Prahova, funcție pe care nu o mai poate exercita din cauza măsurii impuse de procurorii DNA asupra sa.

Pe portalul instanțelor de judecată nu a fost publicat un număr de dosar pentru speța în cauză, deocamdată.

Iulian Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar pe 1 februarie, sub aspectul cercetării pentru luare de mită și fals în declarații, iar sora sa și soțul acestia sunt urmăriți penal pentru complicitate la luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Iulian Dumitrescu ar fi pretins peste 3 milioane de euro de la un om de afaceri pentru atribuirea de contracte și ar fi omis să menționeze în declarația de avere cheltuieli de peste 1 milion de euro pe care le-ar fi făcut din contul surorii sale.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii