Sunday, May 5, 2024
Jurnalism corect


Ionel Arsene s-a autosuspendat de la conducerea PSD Neamț / USR cere să fie dat afară din partid: E prea puțin

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 16 iunie 2022

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a declarat joi, 16 iunie, că s-a autosuspendat din funcția de președinte al PSD Neamț, în urma incidentului de la Luțca, unde un pod s-a prăbușit, potrivit Agerpres. Ionuț Moșteanu, vicepreședintele USR, consideră că autosuspendarea de la șefia filialei județene a social-democraților este „prea puțin” și a cerut demiterea lui Arsene din partid.

Președintele interimar al filialei PSD Neamț este președintele executiv Daniel Harpa.

Deși s-a autosuspendat de la conducerea filialei județene, Ionel Arsene încă rămâne membru de partid și, implicit, președinte al Consiliului Județean Neamț.

Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR, i-a cerut liderului PSD, Marcel Ciolacu, să îl demită din partid pe Ionel Arsene.

Baronul condamnat PSD de Neamț, Ionel Arsene, s-a autosuspendat azi din funcția de președinte PSD Neamț. E prea puțin.
Ionel Arsene este condamnat în primă instanță pentru corupție. Este omul care a atribuit contractul de reabilitare a podului prăbușit unei firme de casă PSD”, a transmis Ionuț Moșteanu.

Podul rutier de la Luțca (aflat în administrarea Consiliului Județean Neamț) peste râul Siret s-a prăbușit joi, 9 iunie. În momentul prăbușirii, două vehicule care se aflau pe pod au fost prinse sub dărâmături, iar un bărbat de 56 de ani a fost rănit.

CITEȘTE ȘI: Președintele CJ Neamț, înainte de inaugurarea podului care avea să se prăbușească: 50 ani se va circula în siguranță

O asociere condusă de firma Aqua Parc, controlată de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, finul lui Ionel Arsene, a efectuat lucrări de reabilitare a podului de la Luțca, cu șase luni înainte ca acesta să se prăbușească.

Consiliul Județean Neamț a încheiat în anul 2019 cu asocierea condusă de Aqua Parc un contract pentru reabilitarea și moderniza 67 km de drum judeţean și un număr de 33 poduri, printre care și cel de la Luţca. Valoarea inițială a contractului a fost de 220 milioane lei fără TVA, însă avea să ajungă, în anul 2022, la 243 milioane lei, ca urmare a încheierii mai multor acte adiționale.

CITEȘTE ȘI: DNA a deschis un dosar penal după prăbușirea podului de la Luțca

Arsene a fost condamnat în primă instanță la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *