Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Iohannis: L-am asigurat pe Donald Trump că voi continua să susţin apărarea statului de drept

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 20 august 2019 Etichete: , ,

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după întâlnirea cu preşedintele american Donald Trump, că l-a asigurat pe acesta că va continua eforturile de apărare a statului de drept.
„Am discutat despre extinderea parteneriatului strategic. Am subliniat ca personal voi continua sa fiu implicat total in dezvoltarea parteneriatului strategic Românaia -SUA. Preşedintele Trump a apreciat sprijinul puternic pe care romanii il dau relatiei cu SUA intr-o majoritate covarsitoare. I-am zis ca relatia transatlantica e vitala pentru valorile noastre. Am adoptat o declaraţie comuna si in acest sens declaratia e un doc foarte important pentru progresul parteneriatului strategic. A fost semnat un memorandum de  intelegere intre cele doua guverne privind tehnologia 5 G. Presedintele Donald Trump a apreciat eforturile mele de aparare a statului de drept. L-am asigurat ca voi continua sa sustin acest obiectiv extrem de important al mandatului meu”, a declarat Klaus Iohannis.
„Cred ca (n.r. Klaus Iohannis) poate sa rezolve problema coruptiei in Romania. Am auzit ca a facut pasi mari. Exista multe tari minunate precum Romania care au probleme uriase de coruptie, dar am auzit ca ati facut pasi mari”, a spus Donald Trump.
Întrebat dacă consideră că vizita sa în SUA va conta la alegerile prezidenţiale, Iohannis a spus: „Nu stiu daca va influenta rezultatul alegerilor prezidentiale din Romania, dar in mod sigur va influenta parteneriatul strategic”.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com