Tuesday, August 11, 2020
Jurnalism corect


Întâlniri ale procurorilor și judecătorilor în contextul abrogării pensiilor de serviciu/ Decizia CSM

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 16 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis să convoace Adunările generale ale procurorilor pe 21.01.2020 pentru a-și susține punctul de vedere privind abrogarea pensiilor de serviciu „din perspectiva independenței și afectării statutului constituțional al procurorilor”.

„Soluţie Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât convocarea Adunărilor generale ale procurorilor,  (…) la data de 21.01.2020 ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al procurorilor”, se arată pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, CSM a decis sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului Consultativ al Procurorilor  Europeni pentru un punct de vedere „(…)din perspectiva afectării statutului procurorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu”.

Totodată, Secția pentru judecători a CSM a decis convocarea Adunărilor Generale ale judecătorilor de la judecătorii, tribunale și curți de apel, dar și sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului consultativ al Judecătorilor Europeni.

„Secţia pentru judecători a Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât, joi, convocarea Adunărilor Generale ale judecătorilor de la judecătorii, tribunale şi curţi de apel conform art. 50 alin. 4 şi art. 51 lit. d din Legea 304/2004, în 21 ianuarie, la ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului instituţional al judecătorilor.

„De asemenea, Secţia pentru judecători a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului consultativ al Judecătorilor Europeni din perspectiva afectării statutului judecătorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere”, mai menţionează sursa citată.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW