Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Întâlnire între Boris Johnson și Emmanuel Macron. Discuții pe tema invaziei ruse în Ucraina: Este un moment critic, o oportunitate de a schimba cursul războiului

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 26 iunie 2022

Boris Johnson și Emmanuel Macron s-au întâlnit duminică, 26 iunie, în marja reuniunii liderilor G7 din Germania, ocazie folosită de premierul Marii Britanii pentru a-i transmite președintelui francez că Ucraina are nevoie de un ajutor militar și financiar consistent acordat de Occident înainte de a relua negocierile de pace, notează Reuters și The Guardian.

Înaintea întâlnirii, premierul britanic a refuzat să menționeze Franța în momentul în care a fost întrebat de reporteri dacă consideră că ajutorul acordat de Germania și Franța în timpul invaziei ruse în Ucraina a fost suficient.

Nu am crezut niciodată că voi vedea un cancelar german să preia inițiativa în modalitatea în care a făcut-o Olaf Scholz și să trimită arme pentru a ajuta cetățenii ucraineni să se protejeze”, au fost cuvintele de laudă aduse ajutorului acordat de Germania pe parcursul invaziei.

Ulterior, după discuțiile dintre premierul britanic și președintele francez, un purtător de cuvânt al Guvernului britanic a transmis că cei doi lideri au evidențiat nevoia de a ajuta Ucraina pentru a-și „întări poziția înaintea unor viitoare negocieri și pe parcursul războiului”.

Au decis că este un moment critic în desfășurarea conflictului și că există o oportunitate de a schimba cursul războiului”, a mai precizat purtătorul de cuvânt britanic.

Președintele Franței a avut o abordare diferită a conflictului militar din Ucraina față de Boris Johnson. În timp ce Marea Britanie și SUA au susținut constant Ucraina, inclusiv din punct de vedere militar, Franța a încercat să găsească o rezolvare diplomatică a războiului.

Premierul a subliniat că orice tentativă de a reglementa conflictul acum nu ar face decât să provoace o instabilitate de durată şi să-i dea lui Putin dreptul de a manipula ţările suverane şi pieţele internaţionale la nesfârşit”, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului britanic, notează Agepres.

Un alt subiect atins de cei doi lideri a fost propunerea lui Emmanuel Macron, de a crea o nouă comunitate politică europeană. Deși Marea Britanie a respins din start ideea președintelui francez, Boris Johnson s-a arătat entuziasmat, menționând că și el, la rândul lui, a sugerat o inițiativă asemănătoare.

CITEȘTE ȘI: Noua comunitate politică europeană propusă de Macron, discutată în Consiliu / Iohannis: Sunt dispus să mă implic pentru a găsi cea mai bună, utilă formă

Sursă foto: G7 / Facebook

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/intalnire-intre-boris-johnson-si-emmanuel-macron-discutii-pe-tema-invaziei-ruse-in-ucraina-este-un-moment-critic-exista-o-oportunitate-de-a-schimba-cursul-razboiului/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *