Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Institutul „Matei Balș” a contractat servicii de reparație a sistemului de detecție și semnalizare incendiu, la șase ore după tragedie

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 ianuarie 2021

La doar șase ore după producerea incendiului la Institutul „Matei Balș” în urma căruia cinci persoane și-au pierdut viața, reprezentanții acestui spital au achiziționat servicii de reparație a sistemului de detecție și semnalizare incendiu pentru pavilioanele 2 și 3. 

„Reparație sistem de detecție si semnalizare incendiu, astfel: pavilion 2 – deconectare centrala veche, demontare acumulatorii defecți, demontare detectorul de fum+soclu defecți, instalare detectorul de fum+soclu, instalare 2 buc. acumulatori 12Ah/12V noi, reconectare centrală și repornire sistem, accesorii montaj = 746,84 lei, fără TVA. pavilion 3 – deconectare centrala veche, demontare acumulatorii defecți, instalare 2 buc acumulatori 7Ah/12V noi, reconectare centrala și repornire sistem, accesorii montaj = 339 lei”, se arată în anunțul publicat pe SICAP.

Achiziția s-a făcut de la firma Gerom International Prodimex, cu sediul în Sectorul 3, ce oferă servicii pentru sistemele de detecție si avertizare incendiu.

Prefectul Capitalei: Sistemele antiincediu au funcționat

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat vineri, la scurt timp după producerea tragediei, că sistemele de siguranță la incendiu au funcționat în pavilionul 5, acolo unde a izbucnit incendiul.

„Știu că acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat și era renovat după toate standardele cerute. Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții. Am înțeles că în urma renovării pavilionului toate sistemele au fost schimbate și că erau după standardele cerute”, a declarat Traian Berbeceanu vineri, la Digi24.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW