Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Înșelătorii pe perioada stării de urgență. Aproape 90 de persoane credeau că au cumpărat măşti medicinale dar în colet au primit hârtie igienică – FOTO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 16 iulie 2020 Etichete: , , , ,

Polițiștii IPJ Giurgiu fac, vineri dimineață, mai multe percheziții domiciliare în județele Călărași și Ilfov într-un dosar în care mai multe persoane sunt bănuite că ar fi profitat de starea de urgență instaurată pe teritoriul României și ar fi păcălit mai mulți cetățeni.

Cei în cauză pretindeau că vindeau măști medicinale prin niște anunțuri false postate pe internet. În realitate aceștia expediau către clienți, prin intermediul unor firme de curierat, role de hârtie igienică. Plata se făcea la final, la momentul ridicării coletelor.

În total au fost identificate 89 de persoane vătămate.

În dimineața zilei de 16 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 9 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Călărași și Ilfov, la domiciliile unor persoane despre care există date și indicii că începând cu data de 16.03.2020 au indus în eroare un număr semnificativ de persoane de pe teritoriul național, profitând de instituirea stării de urgență generată de pandemia COVID- 19. Cei în cauză, în baza unor anunțuri postate pe rețelele de socializare, au atașat fotografii cu maști medicinale, însă în realitate au expediat prin intermediul unor firme de curierat, role de hârtie igienică, cu plata la momentul ridicării coletelor”, arată un comunicat al IGPR.

Prin intermediul acelorași anunțuri se comercializa şi tutun tocat, rezultat în urma prelucrării prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire.

În total vor fi puse în executare opt mandate de aducere.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea / IGPR

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *