Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


INS: Creștere de 8,1% a cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul în prima jumătate a anului

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 6 august 2024

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul, excluzând vânzările de autovehicule și motociclete, a înregistrat o creștere de 8,1%, în primele șase luni ale anului 2024, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS).

„Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-30.VI.2024, comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2023, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 8,1%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+13%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,5%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,9%)”, transmite INS.

În primele șase luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul, excluzând autovehiculele și motocicletele, a crescut cu 7% față de aceeași perioadă din 2023, conform seriei ajustate după numărul de zile lucrătoare și sezonalitate. Creșterea s-a datorat în principal vânzărilor de produse nealimentare (+11,8%), comerțului cu carburanți pentru autovehicule în magazine specializate (+4,8%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,2%).

În luna iunie 2024, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul, excluzând autovehiculele și motocicletele, a crescut cu 0,9% față de luna precedentă. Creșterea s-a datorat în principal vânzărilor de carburanți pentru autovehicule (+5,7%) și produselor nealimentare (+0,3%), în timp ce vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au scăzut cu 0,8%.

În luna iunie 2024, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul, excluzând autovehiculele și motocicletele, a crescut cu 9,4% față de aceeași lună din 2023. Această creștere s-a datorat majorării vânzărilor de produse nealimentare (+11,9%), carburanți pentru autovehicule (+9,7%) și produse alimentare, băuturi și tutun (+6,2%).
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW