Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Indicatorul Social de Referință, în funcție de care se calculează venitul minim sau indemnizația de șomaj, va fi indexat anual cu rata inflației / Proiectul a fost adoptat de Parlament

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 iulie 2021

Indicatorul Social de Referință (ISR), în funcție de care se calculează toate prestațiile sociale, precum venitul minim garantat, indemnizația de șomaj sau ajutorul pentru încălzire, va fi indexat anual cu rata inflației, potrivit unui proiect adoptat de Parlament.

Proiectul, inițiat de deputatul USR PLUS Adrian Wiener, propune indexarea anuală a ISR cu 100% din rata inflației, ce se va face începând cu anul viitor și care va permite categoriilor vulnerabile să beneficieze de un ajutor real până la momentul în care vor ajunge la un echilibru financiar, potrivit unui comunicat al USR PLUS.

În prezent, ISR are o valoare de 500 lei, neschimbată – atenție – din anul 2008, deși această valoare poate fi modificată prin hotărâre a Guvernului. Este evident că anual, valoarea coșului zilnic evoluează, iar accesul persoanelor vulnerabile la produse și servicii primare este din ce în ce mai restrâns(…) Astfel, prestațiile sociale sunt decuplate de pixul politic”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com