Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Încep lucrările de reabilitare a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 iunie 2023

Primăria Sectorului 1 demarează o investiție așteptată de zeci de ani de locuitorii Capitalei. Este vorba despre lucrările de consolidare, reabilitare și modernizare a Teatrului de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu.

Administrația locală a Sectorului 1 a primit în această săptămână autorizația de începere a lucrărilor la această clădire simbol a Sectorului 1, iar în următoarele două săptămâni echipele Primăriei Sectorului 1 vor intra pe șantier.

„Prin această investiție de anvergură vom repune Cartierul Bucureștii Noi pe harta culturală a Capitalei. Voi supraveghea personal șantierul de la Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu, pentru ca lucrările să respecte cu strictețe standardele de calitate. Este o investiție la care țin foarte mult și îmi doresc ca acest proiect să fie un model de bune practici în reabilitarea unei clădiri de patrimoniu”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni reprezintă proiectarea și 24 luni execuția lucrărilor.

Teatrul de Vară a fost gândit și proiectat ca un amfiteatru în aer liber și va fi utilizat ca un spațiu de evenimente în aer liber. Prin revitalizarea acestui imobil, va fi redat comunității locale și orașului un spațiu pentru desfășurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăți, film și teatru).

Teatrul de vară din Pacul Bazilescu fost construit în anul 1953 după planurile arhitecților Paul Emil Miclescu, Dan Virgil Marinescu (coautor), Victor Aslan și Paul Bortnowski (colaboratori). Construcția a fost inaugurată în același an, cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților organizat la București, funcțiunea inițială a clădirii a fost cea de teatru de vară, amplasat în aer liber, cu amenajări specifice desfășurării de spectacole, concerte și piese de teatru.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW