Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Incendiu major la o hală de reciclare din Iaşi: Intervenţie cu autospeciala pentru roboţi şi mesaj Ro-Alert transmis populaţiei

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 13 octombrie 2024 Etichete: , ,

În noaptea de duminică, un incendiu de amploare a izbucnit la o hală destinată procesării și depozitării deșeurilor reciclabile din localitatea Țuțora, județul Iași, afectând o suprafață de aproximativ 8.000 de metri pătrați.

”Astăzi dimineaţă, in jurul orei 01.00 Dispeceratul Integrat ISU SMURD SAJ Iaşi a fost anunţat prin SNUAU 112, despre producerea unui incendiu la o hală de procesare şi depozitare a deşeurilor reciclabile din localitatea Ţuţora. La sosirea forţelor şi mijloacelor de intervenţie profesioniste la locul solicitării incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 8000 de mp”, informează ISU Iaşi.

Aproximativ 50 de pompieri au intervenit pentru stingerea focului, utilizând nouă autospeciale, inclusiv un vehicul specializat pentru transportul roboților. În timpul operațiunii, dificultățile au fost amplificate de cantitatea mare de materiale inflamabile stocate în hală și în vecinătate, dar și de poziționarea dificilă a autospecialelor în raport cu clădirea.

La un moment dat, echipele de intervenție s-au confruntat cu lipsa apei, situație documentată în imagini transmise de ISU Iași, unde se poate auzi un pompier explicând că alimentarea cu apă a fost întreruptă după ce generatoarele au încetat să funcționeze.

Din cauza degajărilor intense de fum, autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert pentru a informa și proteja locuitorii din zonă. În prezent, se investighează cauzele care au dus la izbucnirea incendiului.

foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW