Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Încă un jandarm din București a fost depistat cu virusul Covid-19. DGJMB: A contactat virusul de la o rudă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 martie 2020 Etichete: ,

Al doilea jandarm din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București a fost confirmat cu virusul Covid-19 după ce, joi dimineață, un alt angajat al instituției a fost confirmat ca pozitiv.

Potrivit unui comunicat al DGJMB, jandarmul respectiv a contactat virusul în cadrul familial, de la o rudă.

Potrivit sursei citate, încă de la momentul în care jandarmul a fost considerat suspect de contactarea virusului, s-au dispus toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii.

Jandarmeria din București susține că angajatul a raportat imediat iar la nivelul unității au fost luate, de urgență, toate măsurile necesare referitoare la izolarea lui și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice.

De miercuri până joi au mai fost confirmați 123 de bolnavi infectați cu coronavirus. Numărul total al cazurilor de pe teritoriul României a ajuns astfel la 1.029. Printre acestea, cel al unui jandarm din cadrul Direcției Generală de Jandarmi a Municipiului București. Potrivit unor informații din spațiul public, subofițerul ar fi ascuns faptul că a intrat în contact cu o persoană infectată, context în care DGJMB a sesizat Parchetul Militar pentru a clarifica situația.

„Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unității au fost luate de urgență toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect”, a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică.

Referitor la acest caz, Jandarmeria din București a anunțat că subofițerul a raportat posibila contactare a virusului, dar fiindcă în spațiul public au fost lansate acuzații la adresa sa, conducerea DGJMB a decis să informeze unitatea de parchet competentă „pentru lămurirea tuturor aspectelor”.

„Referitor la primul caz al unui angajat al DGJMB confirmat pozitiv, precizăm că subofițerul a raportat cu celeritate posibila contactare a virusului, încă din primul moment în care a luat cunoștință de acest lucru.
Având în vedere faptul că în spațiul public au fost lansate acuzații la adresa sa, conducerea instituției a decis să informeze unitatea de parchet competentă, pentru lămurirea tuturor aspectelor”, se arată într-un comunicat de presă.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW