Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Încă o performanță pentru elevii români. Echipa României a obținut trei medalii de argint și una de bronz la Olimpiada Centrală Europeană de Informatică

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 28 iunie 2024 Etichete: , ,

Elevii români scriu încă o dată istorie. Echipa României a obținut trei medalii de argint și una de bronz la Olimpiada Central Europeană de Informatică din Cehia.

Ministerul Educației a aclamat vineri performanța elevilor români la  Olimpiada Central Europeană de Informatică din Cehia, care se vor întoarce acasă cu trei medalii de argint și una de bronz.

Echipa este formată din doi elevi de la licee din stat din București și Ploiești, și doi elevi de la un liceu privat din București. Aceștia sunt:

  • SAVU Ştefan-Cătălin, Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” Ploieşti, Argint
  • VOICU Mihai-Valeriu, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, Argint
  • IORGULESCU Andrei Paul, Colegiul Naţional de Informatica „Tudor Vianu” Bucuresti, Argint
  • TUDOSE Rareş-Felix, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, Bronz

Felicitări echipei României pentru cele trei medalii de argint şi una de bronz, obţinute la cea de-a XXXI-a ediţie a Olimpiadei Central Europeane de Informatică (CEOI), ce s-a desfăşurat la Brno, Cehia, în perioada 23-29 iunie 2024. Competiţia a fost iniţiată de România în anul 1994, devenind în timp una dintre cele mai prestigioase concursuri de profil. În acest an au participat echipele reprezentative a 13 ţări”, a transmis Ministerul Educației.

„Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative”, a mai informat Ministerul Educației.

Sursă foto: Ministerul Educației

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW