Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Ne punem problema izolării la domiciliu a celor peste 70 de ani

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 martie 2020 Etichete: , , ,

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății a declarat că se analizează măsura izolării la domiciliu a persoanelor de peste 70 de ani, acestea reprezentând categoria de vârsta cea mai vulnerabilă în cazul infecției cu COVID-19

„Este evident că populația cea mai expusă la risc e populația în vârstă. Conform datelor avute de noi și care concordă cu cele de la OMS, care se referă la persoanele de peste 70 de ani, aceste persoane au un grad ridicat de mortalitate. Este imperios necesar să limităm contactul și posibilitatea de a se infecta această categorie de pacienți.

Ne punem problema izolării lor în primul rând la domiciliu. Dacă nu putem, o să căutăm alte soluții, dar sunt măsuri care intră în sfera civilă, de competența Ministerului de Interne, mai puțin a Ministerului Sănătății. Se pune într-adevăr problema găsirii unor soluții pentru a pune deoparte pacienții de peste 70 de ani sau posibilii pacienți peste 70 de ani, pentru a limita extensia infecției la această categorie a populației”, a declarat Horațiu Moldovan pentru Digi 24.

Ultimele date publicate de Grupul de Comunicare Strategică idincă că până sâmbătă la ora 13:00 în România au fost înregistrate 367 de cazuri de COVID-19, dintre care 59 în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 52. Dintre persoanele infectate în România, 16 au vârsta peste 70 de ani.

Sursa foto: horatiumoldovan.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *