Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Hidroelectrica și o companie din Emiratele Arabe Unite vor să construiască parcuri solare flotante

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 martie 2023 Etichete: ,

Reprezentanţii producătorului de energie de stat Hidroelectrica şi ai companiei Masdar din Emiratele Arabe Unite au încheiat luni, 20 martie, un joint venture agreement pentru realizarea de parcuri eoliene off-shore şi parcuri solare flotante în România.

„În cadrul unei ceremonii desfăşurate luni, 20 martie 2023, în capitala Emiratelor Arabe Unite – Abu Dhabi, reprezentanţii Hidroelectrica şi ai Masdar au semnat un joint venture agreement care angajează cele două companii într-un demers investiţional comun ce are ca scop realizarea de parcuri eoliene off-shore şi parcuri solare flotante în ţara noastră”, informează Hidroelectrica.

Masdar este unul dintre cei mai  importanţi jucători la nivel global, cu proiecte realizate în 40 de ţări şi cu o experienţă de 16 ani în dezvoltarea şi construcţia de capacităţi de producţie a energiei din surse regenerabile, şi are un portofoliu de 23 GW instalaţi.

Conform datelor furnizate de companie, din 2006, Masdar a investit în principal în proiecte de energie solară şi eoliană, valoarea combinată a acestora ridicându-se la peste 30 de miliarde de dolari.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din ţara noastră, având o cota de piaţă de circa 28%, realizată cu o producţie medie anuală de 15,7 TWh livraţi în reţea. De asemenea, Hidroelectrica este cea mai profitabilă companie românească, având un portofoliu de 187 de hidrocentrale, cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW. La toate acestea se adaugă parcul eolian Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com