Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Hezbollah amenință cu escaladarea conflictului după atacul de la sud de Haifa, soldat cu victime și răniți

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 14 octombrie 2024 Etichete: , ,

Hezbollah a lansat o amenințare către Israel, avertizând că va continua atacurile dacă operațiunile militare israeliene în Liban persistă. Această declarație vine după un atac cu drone care a vizat o bază militară israeliană situată la sud de Haifa, eveniment soldat cu patru morți și peste 60 de răniți. Incidentul marchează cea mai gravă ofensivă asupra teritoriului israelian de la începutul conflictului între Hezbollah și Israel, începând cu 23 septembrie.

Într-un comunicat, Hezbollah, organizație susținută de Iran și aliată cu mișcarea Hamas, a transmis că atacul recent este doar un avertisment pentru Israel, sugerând că vor urma alte operațiuni dacă ostilitățile împotriva Libanului continuă. Armata israeliană a confirmat că atacul a avut loc asupra unei baze de antrenament a Brigăzii Golani, situată în Binyamina, iar printre victime se numără militari israelieni.

Potrivit organizației United Hatzalah, care oferă servicii de intervenție de urgență, peste 60 de persoane au fost rănite în atac. Hezbollah a menționat că dronele utilizate au fost echipate cu explozibil, vizând în mod specific tabăra de antrenament, într-o acțiune care ar fi fost un răspuns la moartea lui Hassan Nasrallah, liderul organizației, asasinat anterior într-un atac în apropiere de Beirut.

În aceeași zi, Hezbollah a declarat că a lansat simultan rachete către mai multe ținte din regiunile Nahariya și Acre, cu scopul de a perturba sistemele de apărare antiaeriană israeliene, iar dronele au reușit să evite radarele de detecție.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW