Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Guvernul se angajează să adopte bugetul pe anul 2023 în luna octombrie

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 21 septembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 21 septembrie, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul vrea să adopte proiectul bugetului de stat pe anul 2023 în luna octombrie. 20 octombrie este termenul dat de Ciucă Ministerului Finanțelor. 

Nicolae Ciucă a mai spus că Guvernul se va asigura că vor fi în măsură să gestioneze deficitul bugetar şi inflaţia, concomitent cu identificarea resurselor bugetare, pentru mărirea salariilor şi a pensiilor.

„Am desfășurat mai multe activități de analiză, atât la nivelul Guvernului, cât și la nivelul Coaliției, din care au reieșit o serie întreagă de demersuri pe care trebuie să le asigurăm că vor fi îndeplinite la nivelul Executivului. Am discutat și ne-am asumat să venim cu proiectul de buget în luna octombrie, proiect de buget prin care vom asigura continuitatea programelor de investiții, vom asigura implementarea programelor din PNRR, vom fi în măsură să gestionăm deficitul bugetar și inflația cu identificarea resurselor bugetare pentru mărirea salariilor și a pensiilor începând cu anul viitor, totodată asigurând măsurile necesare pentru protejarea populației vulnerabile. În acest sens, Ministerul Finanțelor, în deplină coordonarea cu coordonatorii principali de credite, vor veni în primă lectură cu bugetul nu mai târziu de 20 octombrie, astfel încât la nivelul guvernului să fie adoptat nu mai târziu de 27 octombrie, iar în luna noiembrie bugetul să intre la analiză și vot în Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Anul trecut, Executivul a adoptat legea proiectului bugetului de stat pe 20 decembrie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii