Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Guvernul pregătește o reformă a sistemului medical din România/ Problemele din sănătate scoase la iveală de coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: , , ,

După primul val al pandemiei de coronavirus, Guvernul Orban va pregăti o reformă a sistemului sanitar, a anunțat premierul țării luni seară. Ludovic Orban a evidențiat problemele din sistemul sanitar care au ieșit la iveală după apariția pandemiei în România.

„Cu siguranță după acest prim val al epidemiei vom lua măsuri în domeniul sănătății publice. Au fost evidențiate câteva lucruri care au fost vizibile cu ochiul liber, de la managementul spitalelor, adormirea în care se găseau DSP, ritmul lent în care se mișca inclusiv Agenția Națională a Medicamentului, gravele disfuncționalități în ceea ce privește sistemele informatice cu cardul, știți că a trebuit să dăm OUG ca să permitem achiziția de medicamente, fără cardul se sănătate, din cauza sistemului informatic care practic se defectează periodic.

Avem multe probleme în domeniul sănătății. Întărirea sistemului de prevenție a medicinei de familie și a medicinei din ambulatoriu a medicilor specialiști, o reorganizare a spitalelor și o mai mare rigoare în ceea ce privește respectarea a procedurilor, a protocoalelor, care există, însă managerii care au fost numiți acolo nu erau familiarizați și nu știau ce să impună.  Sunt multe lucruri care trebuiesc îmbunătățite în sistemul medical”, a anunțat Orban.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/guvernul-pregateste-o-reforma-a-sistemului-medical-din-romania/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 57220 additional Information to that Topic: mainnews.ro/guvernul-pregateste-o-reforma-a-sistemului-medical-din-romania/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *