Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul îl dă în judecată pe Klaus Iohannis

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 31 august 2019 Etichete: , ,

Potrivit unor surse politice citate de Digi24, Guvernul îi va da în judecată pe președintele Klaus Iohannis, care a afirmat zilele trecute că Executivul este unul „corupt”. Decizia de sesizare a instanței a fost luată în Comitetul Executiv al PSD care are loc la sfârșitul acestei săptămâni pe litoral.

„Legat de afirmația președintelui că Guvernul este corupt, vom acționa în judecată, pentru că am spus că e ușor să pui etichete, dar trebuie să aibă un fundament. Nu am avut niciodată probleme de corupție, ba dimpotrivă, am fost unul dintre luptătorii pentru statul de drept, dar şi pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Când spui că cineva este corupt înseamnă că ai dovezile necesare. Este de neacceptat”, a declarat Viorica Dăncilă

În plus, dacă luni Iohannis nu îi va da un răspuns cert cu privire la numirea interimarilor pentru ministerele care au aparținut ALDE, Viorica Dăncilă spune că se va adresa Curții Constituționale.

Președintele Iohannis a afirmat că nu va mai numi miniștri interimari, obligând-o pe Viorica Dăncilă să ceară votul de încredere în Parlament, în cel mai scurt timp, pentru că, altfel, nu poate face ședințe de Guvern.

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă anunță că nu are de gând să se grăbească, va trage de timp, consideră că are 45 de zile la dispoziție până la votul de încredere. Chiar dacă Parlamentul nu va valida Guvernul propus, Dăncilă va continua să guverneze. Constituția nu prevede ce se întâmplă dacă un Guvern nu primește votul de încredere.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW